آیت‌الله مصباح یزدی: هنوز مسؤولان و سیاست‌گذاران فرهنگی ما به وظیفه خود باور ندارند

استاد حوزه علمیه قم در دیدار با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همراهان گفت: تلاش در جهت اسلامی شدن فرهنگ جامعه یكی از مهم‌ترین وظایف دولت اسلامی است كه متأسفانه مسؤولان و سیاست‌گذاران فرهنگی كشور كمتر این وظیفه خود را باور دارند. حضرت آیت الله مصباح یزدی در این دیدار با اشاره به این‌كه برنامه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی باید ریشه‌ای و عمیق باشد

استاد حوزه علمیه قم در دیدار با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همراهان گفت: تلاش در جهت اسلامی شدن فرهنگ جامعه یكی از مهم‌ترین وظایف دولت اسلامی است كه متأسفانه مسؤولان و سیاست‌گذاران فرهنگی كشور كمتر این وظیفه خود را باور دارند.

حضرت آیت الله مصباح یزدی در این دیدار با اشاره به این‌كه برنامه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی باید ریشه‌ای و عمیق باشد، افزود: ارائه برنامه‌های سطحی و استفاده از آنها برای آمار دادن مشکلی را حل نمی‌کند.

وی ادامه داد: امروزه هنر در جامعه ما با بن‌مایه بینش‌های غربی و نسخه‌برداری از آنان معنا می‌شود و گام‌هایی نیزدر جهت شبیه‌سازی آنها برداشته می‌شود هرچند گاهی به ندرت نیز شاهد نوآوری در این زمینه هستیم.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به وضعیت فرهنگ و هنر در زمان طاغوت گفت:عده‌ای معتقدند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در حقیقت همان وزارت فرهنگ و هنر زمان طاغوت است؛ و پسوند اسلامی آن تشریفاتی است.

این استاد حوزه علمیه با بیان اینكه ثمره تمام فعالیت‌های فرهنگی كشور باید در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ظاهر شود، خاطر نشان كرد: از آنجا كه انسانیت انسان به فرهنگ اوست، در حقیقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفه انسان‌سازی را دارد و مسؤولان این وزارتخانه در حقیقت خادمین فرهنگی كشوراند كه باید فرهنگ‌سازی كنند؛ اما مأسفانه تا كنون این‌چنین نبوده است.

وی ادامه داد: در زمان یكی ازدولت‌های گذشته در جلسه‌ای با حضور رئیس جمهور وقت، مقام معظم رهبری با انتقاد از وزیر ارشاد، كارهای وی را نه تنها به نفع اسلام ندانستند، بلكه كارهای او را بر ضد اسلام توصیف كردند،‌ به نحوی كه همه اعضای جلسه اطمینان داشتند كه قطعاً این وزیر از كار بركنارخواهد شد؛ اما نه تنها این‌چنین نشد، حتی یك سال بعد كه این وزیر مجبور به استعفا شد، آن رئیس جمهور هم گفت: اگر او استعفا دهد، من هم استعفا می‌دهم.

رئیس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) ادامه داد: اضافه‌شدن «ارشاد اسلامی» به نام این وزارت‌خانه یك كار نو از سوی انقلاب اسلامی بود كه در ایران شكل گرفت و باید با پالایش مواد و تربیت نیروهای متعهد و ارائه طرح‌های ریشه‌دار این حركت را به هدف نهایی خود برساند.

علامه مصباح یزدی ادامه داد: هرچند تحقق این اهداف نیاز به زمان دارد، اما باید شرایط و مقدمات آن را نیز آماده كرد.

وی افزود: در وهله اول متصدیان و سیاست‌گذاران فرهنگی باید وظایف فرهنگی خود را باور داشته باشند و آن را وظیفه خود بدانند؛ اما متأسفانه این باور در مسئولان ریشه‌دار نیست و كمتر كسانی هستند كه این وظیفه را باور داشته باشند، و تا این باور ایجاد نشود، اسلامی شدن فرهنگ تحقق پیدا نخواهد كرد؛ زیرا در حقیقت مهم‌ترین وظیفه دولت اسلامی، اسلامی كردن فرهنگ است.

وی برنامه‌ریزی تخصصی با تعیین اهداف را از دیگر شرایط تحقق اهداف ارشاد اسلامی در كشور دانست و افزود: باید با برنامه‌ریزی فنی و دقیق و با بررسی امكانات و موانع، راهكارهای مناسب ارائه شود و با تربیت نیروهای متعهد به سوی هدف نهایی حركت كرد.

آیت‌الله مصباح یزدی با اشاره به هنر اسلامی كه مورد تأكید مقام معظم رهبری نیز قرار دارد، ادامه داد: نمی‌توان با تدریس هنرهای غیراسلامی از افراد توقع داشت هنر اسلامی را شناخته و آن را به اجرا بگذارند، بلکه باید ابتدا فلسفه هنر اسلامی تدوین شود، تا بتوان برنامه جامعی برای کاربردی کردن آن ارائه كرد.

این دیدار پنجشنبه 17 دی ماه در دفتر حضرت آیت الله مصباح یزدی برگزار شد.