آیت الله مصباح یزدی: بزرگ‌ترین خدمت به جامعه، خدمت فرهنگی است كه باورها و ارزش‌های صحیح را به جامعه معرفی كند

آیت الله مصباح یزدی با اشاره به هدف آفرینش انسان گفت: امروز بزرگ‌ترین خدمت به جامعه خدمت فرهنگی است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آثار آیت الله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم در نشستی با حضور جمعی از پژوهشگران گفت: دو نكته كه انسان همواره باید به آنها توجه كند، نعمت‌های خداوند و شناخت وظیفه انسان در قبال این نعمت‌هاست.

آیت الله مصباح یزدی با اشاره به هدف آفرینش انسان گفت: امروز بزرگ‌ترین خدمت به جامعه خدمت فرهنگی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آثار آیت الله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم در نشستی با حضور جمعی از پژوهشگران گفت: دو نكته كه انسان همواره باید به آنها توجه كند، نعمت‌های خداوند و شناخت وظیفه انسان در قبال این نعمت‌هاست.
علامه مصباح یزدی با اشاره به آیه‌ای از قرآن كریم، ادامه داد: نعمت‌های خداوند به قدری فراوان است كه قابل شمارش نیست؛ اما انسان باید در حد توان، حداقل نعمت‌های بزرگ‌تر را به یاد داشته باشد و به خاطر آنها شكرگزار خداوند باشد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به عظمت نعمت نظام اسلامی گفت: این نعمت فقط در دوران حضرت پیامبر(ص) و خلافت امیرالمؤمنین(ع) به مردم عطا شد و بعد از آن تا كنون به هیچ ملتی غیر از مردم ایران عطا نشده است و اکنون پس از گذشتن 14 قرن از ظهور اسلام با انقلاب اسلامی فرصتی برای برقراری نظامی بر اساس دین به دست آمده است.
وی با بیان این‌كه همه كارهای خداوند بر اساس حكمت است، ادامه داد: اعطای نعمت نظام اسلامی به مردم ایران نیز بر اساس حكمت بوده و شاید یكی از اسباب قریب آن آگاهی این مردم نسبت به مزایای اسلام و تبعات شوم سایر نظام‌ها باشد و این امر مقوله‌ای فرهنگی است.
آیت الله مصباح یزدی با اشاره به برخی خدمات نظام اسلامی و همچنین ضررهایی كه نظام‌های غیر اسلامی به انسانیت وارد كرده‌اند، گفت: وظیفه ما در جهت شكر نعمت انقلاب اسلامی، تقویت و افزایش آگاهی مردم نسبت به فوائد و بركات فردی و اجتماعی نظام اسلامی است و اگر ما وظیفه خود را به درستی انجام دهیم، خداوند هم نعمت خود را بیشتر ارزانی می‌كند.
وی با تأكید بر این‌كه تحول فكری جامعه عامل ایجاد این نظام بود، ادامه داد: تا زمانی كه این درك و تفكر زنده باشد و گرد و غبار فراموشی و عوامل شیطانی نتواند آن را از بین ببرد، این نظام اسلامی باقی خواهد ماند.
رئیس مؤسسه امام خمینی –رحمة الله علیه- با اشاره به دوران قبل از انقلاب، به ویژه بعد از دوران مشروطیت ادامه داد: در میان مردم این تفكر رایج شده بود كه سعادت و پیشرفت فقط در غرب وجود دارد و تمدن واقعی تمدن غربی، و ترقی همان فرنگی شدن است و مردم غرب را به عنوان یك الگو باور داشتند؛ اما تلاش‌های امام(ره) و یاران با وفای ایشان این تفكر را عوض كرد.
این استاد حوزه علمیه قم با بیان این‌كه امروز هم عواملی سعی در ترویج تفكر غربی دارند، گفت: از آنجا كه باطل محض مورد قبول هیچ كس واقع نمی‌شود، شیاطین با مخلوط كردن حق و باطل، لباسی از حق بر قامت باطل می‌پوشانند، تا مردم فریب بخورند.
علامه مصباح یزدی وظیفه نخبگان جامعه را شناسایی عناصر باطل و نقاط ضعف عنوان و خاطر نشان كرد: همان‌گونه كه پزشك مرض را تشخیص می‌دهد و در رفع مرض می‌کوشد، نخبگان نیز باید عیوب و عناصر باطل را شناسایی كنند و در جهت رفع آنها تلاش كنند.
آیت الله مصباح یزدی ادامه داد: در جامعه عیوب و ضعف‌های زیادی وجود دارد، اما باید اولویت‌بندی كرد و ابتدا مهم‌ترین و خطرناك‌ترین ضعف‌ها را جبران كرد.
وی با طرح این سؤال كه معیار تشخیص عیوب مهم‌تر چیست، افزود: مسلماً برخی مشكلات وجود دارند كه در صورت رفع نشدن آنها، جایی برای معالجه بقیه ضعف‌ها باقی نمی‌ماند؛پس باید ابتدا آنها را برطرف كرد؛ اما مقدم شدن این مشكلات دلیل مهم‌تر بودن آنها نیست.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به دیدگاه دین اسلام در این زمینه گفت: باید فلسفه حیات انسان و تشكیل نظام اسلامی را بشناسیم، تا با توجه به آنها مهم‌ترین ضعف‌ها را شناسایی كنیم.
وی افزود: بر اساس عقیده ما، هدف از زندگی انسان و فلسفه تشكیل حكومت اسلامی، آمادگی و كسب استعداد افراد برای پذیرش رحمت‌های الهی و رسیدن به سعادت است و بالاترین خدمت به جامعه فراهم كردن زمینه برای رسیدن آحاد مردم به این كمال و سعادت است.
آیت‌الله مصباح یزدی ادامه داد: اگر بخواهیم به جامعه اسلامی خدمت كنیم، بالاترین خدمت این است كه خود را آماده كنیم تا ظرفیت دریافت رحمت‌های الهی را بیابیم و دیگران را نیز برای رسیدن به این كمال هدایت كنیم، و در یك كلام مهم‌ترین خدمت، خدمت فرهنگی است كه باورها و ارزش‌های صحیح را به جامعه معرفی كند و امروز این وظیفه بر عهده نسل دانشجو، محقق و پژوهشگر جامعه است.
وی با تأكید بر لزوم كسب آگاهی و شناخت نسبت به اسلام و نظام اسلامی گفت: هر چقدر شناخت بالاتر برود، اثر عملی بیشتری خواهد داشت.
آیت‌الله مصباح یزدی افزود: بر اساس اعتقادات ما اگر كسی بی‌ایمان از دنیا برود، ثمره ایمان را نخواهد دید و دچار گرفتاری و عذاب آخرت خواهد ‌شد و بر اساس آیات قرآن، سعادت و شقاوت اخروی انسان، دائر مدار ایمان اوست.
وی ادامه داد: اگر حكومتی همه منافع و نیازهای مادی افراد جامعه را به بهترین وجه تأمین كند و پیشرفته‌ترین امكانات و تكنولوژی‌ها را برای رفع این نیازها مهیا كند، اما مردم با كفر از دنیا بروند، هیچ ارزشی ندارد؛ چون سعادت اصلی، سعادت اخروی است. زیرا مجموع همه منافع مادی این دنیا روزی به پایان خواهد رسید، اما ضرر و خسران اخروی بی‌نهایت است.
علامه مصباح یزدی در پایان گفت: بالاترین خدمت به جامعه فراهم كردن زمینه برای سعادت آخرت مردم است و برای رسیدن به این منظور ابتدا باید ایمان قلبی و آگاهی و شناخت خود را افزایش داد و سپس مردم را هدایت كرد.

برای دریافت متن و صوت این جلسه اینجا را کلیک کنید!