آیت الله مصباح یزدی: مهم‌ترین و دشوارترین وظیفه قضات پرهیز از پیروی هوای نفس است که جز با توكل بر خدا و توسل به اولیای الهی میسر نمی‌شود

حضرت آیت الله مصباح یزدی گفت: گاهی انسان وسوسه می‌شود به شیوه‌های مختلفی رفتار اشتباهش را توجیه كند و حتی دروغ بگوید؛ در چنین مواقعی پذیرش اشتباه و عذرخواهی كردن بهترین راه برای پاگذاشتن روی هوی و هوس است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حضرت آیت الله مصباح یزدی
حضرت آیت الله مصباح یزدی گفت: گاهی انسان وسوسه می‌شود به شیوه‌های مختلفی رفتار اشتباهش را توجیه كند و حتی دروغ بگوید؛ در چنین مواقعی پذیرش اشتباه و عذرخواهی كردن بهترین راه برای پاگذاشتن روی هوی و هوس است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حضرت آیت الله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم در دیدار با جمعی از كارآموزان روحانی قضا ضمن تقدیر از مسؤولین برگزاری دوره‌های آموزشی برای قضات گفت: حضرت امام خمینی(ره) از همان آغاز تشكیل نظام اسلامی در كشور نسبت به امر قضاوت توجه ویژه‌ای داشتند؛ اما مع الاسف با گذشت سی سال از پیروزی انقلاب هنوز كمبود‌های دستگاه قضایی مرتفع نشده است و این مجموعه با كمبود قاضی متعهد، كارآمد و وظیفه‌شناس رو به روست.
علامه مصباح یزدی با اشاره به اعطای منصب خلافت و قضاوت به حضرت داوود(ع) از طرف خداوند گفت: خداوند برای اعطای هر مقامی به پیامبران آنها را در موارد مختلفی امتحان كرده است.
وی با اشاره به آیه‌ای از قرآن كریم ادامه داد: قاضی برای حكم كردن به حق وظایفی دارد: از جمله شناختن حق؛ و برای رسیدن به این مهم باید همواره دانسته‌های قضایی خود را از لحاظ فقهی تقویت كند و با منابع فقه اسلامی انس بگیرد و به مرور دانسته‌هایش بپردازد.
وی وظیفه دوم قضات را شناخت موضوعات حق و باطل عنوان و خاطر نشان كرد: این توانمندی اكتسابی است و به غیر از معدودی از افراد مانند علی(ع) دیگران برای كسب این مهارت باید تلاش كنند و مراوده و همنشینی با افراد موفق و باتجربه در این زمینه می‌تواند راه‌گشا باشد.
علامه مصباح یزدی با اشاره به این‌كه انسان همواره در معرض لغزش و خطاست، ادامه داد: هر چند قاضی شدن یك تكلیف و واجب كفائی است، اما مسؤولیتی سنگین و حساس است.
وی مهم‌ترین و دشوارترین وظیفه قضات را پرهیز از پیروی هوای نفس ذكر كرد و گفت: دوری از هوی و هوس جز با توكل بر خدا و توسل به اولیای الهی میسر نخواهد شد.
استاد اخلاق حوزه با اشاره به جملاتی از نهج البلاغه ادامه داد: خداوند به هیچ كس ظلم نمی‌كند؛ اما این بدان معنا نیست كه افراد را امتحان هم نمی‌كند؛ بلكه به عكس، حتماً همه را امتحان می‌كند و انسان برای این‌كه بتواند از هوای نفس دور شود باید خودسازی كرده و خود را برای آزمون‌های الهی آماده كند. این امر به ویژه برای قضات دشوار‌تر است؛ زیرا در طول دوره قضاوت با مواردی برخورد می‌كنند كه هرگز تصور آن را نمی‌كردند و افراد با عناوین گوناگون و شیوه‌های مختلف قصد اعمال نظر در قضاوت قاضی دارند.
وی افزود: شما باید از همین ابتدای كار مراقب خود باشید و مرزهای شریعت را رعایت كنید و رعایت عدالت را از درون منزل و همسایه‌های خود شروع كنید.
علامه مصباح یزدی عذرخواهی كردن را یكی از بهترین شیوه‌های زیرپاگذاردن هوای نفس دانست و گفت: گاهی انسان به خاطر رفتار اشتباهش وسوسه می‌شود به شیوه‌های مختلفی كار خود را توجیه كند و حتی به خاطر آن دروغ بگوید. در چنین مواقعی پذیرش اشتباه و عذرخواهی كردن بهترین راه برای پاگذاشتن بر هوی و هوس است.

آخرین محتوای سایت

راهکارهایی برای تهذیب و خودسازی
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم الْحَمْدُ للهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلَوةُ وَالسَّلامُ...
اقسام خدمات ممکنِ پزشکان به جامعه بشریت
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم الْحَمْدُللهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلامُ...
ارزش واقعی لحظات زندگی
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم الْحَمْدُللهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلَوةُ وَالسَّلامُ...
تحصیلات دینی خواهران؛ ضرورت‌ها و موانع
بسم الله الرّحمن الرّحیم الحمد لله ربّ العالمین و صلّی الله علی سیّدنا محمّد وآله الطّاهرین...
القرآن الكريم دواء أصعب الأمراض
بسم الله الرحمن الرحيم الحمد لله ربّ العالمين وصلّى الله على سيّدنا محمّد وآله الطاهرين. اللهُمّ...
کتاب صوتی «بدرود بهار» منتشر شد.
در واپسین روزهای ماه مبارک رمضان، کتاب صوتی «بدرود بهار» در پایگاه اطلاع‌رسانی آثار حضرت‌آیت‌الله...