علامه مصباح: بصیرت در واقع به دست آوردن اطلاعات کاملی از هدف و انگیزه رقیب، قدرت، امکانات و حامیان داخلی و خارجی اوست

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: هدف سیاست بشری رسیدن به مقام و قدرت است در حالی که در سیاست الهی سیاست لازم است اما نه به عنوان هدف بلکه برای کار در جهت رضای خدا و خدمت به خلق خدا، البته با این قید که در سیاست الهی نمی‌توان از هر نوع ابزاری ولو فاسد و حرام استفاده کرد چرا که از حرام چیزی جز حرام حاصل نمی‌شود.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آثار حضرت آیت الله مصباح یزدی، عضو مجلس خبرگان رهبری در نشست انقلاب اسلامی و تحلیل مسائل سیاسی روز با اشاره به اینکه موضوع انقلاب اسلامی حدود پنجاه سال پیش مطرح شده است، گفت: قبل از پیروزی انقلاب این بحث مطرح بوده و بعد از پیروزی نیز به همین نام یعنی انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی نام گرفت.
وی به قید " اسلامی" در جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: پس از پیروزی انقلاب نهادهایی که تشکیل شد همه دارای پسوند اسلامی بودند، ولی برخی از مسئولین کشور در دوره‌های گذشته با اعمال و حتی گفتار خود این پسوند اسلامی را یک قید تشریفاتی عنوان می‌کردند.
وی با اشاره به این‌که نام‌گذاری با این پسوند عادی شده است، گفت: چه بسا انجمن‌هایی وجود دارد که پسوند ضد اسلامی برای آنها اولی است ولی دارای پسوند اسلامی هستند، اما باید توجه داشت انقلاب ما، اسلامی بود و نهادهای آن نیز باید اسلامی باشد و این همان چیزی است که بنیانگذار این نهضت از روز اول بر آن تأکید می‌کرد و اگر در بیانات ایشان دقت شود، کلمه‌ای که بیش از هر چیزی بر آن تأکید داشته‌اند اسلام است.
علامه مصباح یزدی با اشاره به جمله معروف مرحوم مدرس، بخش عظیمی از اسلام را مربوط به سیاست اسلامی دانست و خاطر نشان کرد: سیاست به معنای تدبیر امور جامعه است و امام خمینی(ره) در واقع این جمله معروف مدرس را در جامعه عینیت بخشید.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به ویژگی‌های ، انقلاب کبیر فرانسه و انقلاب اکتبر روسیه، به تفاوت این‌ انقلاب‌ها با انقلاب اسلامی ایران پرداخت و گفت: انقلاب اسلامی ایران نیز بعد از گذشت سی سال در حال تأثیرگذاری زیادی در کشورهای جهان است و همانگونه که ما در اوایل انقلاب نتوانستیم عظمت آن را درک کنیم، هنوز نیز عظمت آن را باور نکرده‌ایم و آیندگان باید به تحلیل و بررسی عظمت آن بپردازند.
آیت‌الله مصباح یزدی با اشاره به تحلیل‌های مختلفی که از انقلاب اسلامی ارائه می‌شود خاطر نشان کرد: عده‌ای معتقدند ظلم و ستم و وضع بد اقتصادی مردم و از سوی دیگر تشکیل حزب توده و فعالیت‌های مارکسیست‌ها و گسترش آن باعث پدید آمدن انقلاب شد، اما در این بین حضرت امام خمینی(ره) توانست با زیرکی انقلاب را به نام اسلام و روحانیت تمام کند، یعنی ماهیت انقلاب اسلامی تفاوت زیادی با انقلاب کبیر و اکتبر ندارد و عده‌ای هم معتقدند که امام خمینی(ره) از آنجا که از لحاظ سیاسی شناخت خوبی نسبت به جامعه داشت، شعاری را مطرح کرد که بتواند توده‌های جامعه را با خود همراه کند نه اینکه حقیقتی داشته باشد؛ این‌گونه تحلیل‌ها غالبا توسط ملی‌گراها بیان می‌شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری با رد این تحلیل‌ها و اشاره به تفاوت جوهری انقلاب اسلامی با دیگر انقلاب‌ها گفت: باید در رابطه با فصل مقوم انقلاب اسلامی و تفاوت ماهوی انقلاب اسلامی با دیگر انقلاب‌ها روشنگری بیشتری شود.
علامه مصباح یزدی با طرح این سئوال که آیا سیاست اسلامی وجود دارد یا تنها یک شعار سیاسی است، و با اشاره به تفاوت سیاست بشری و سیاست الهی گفت: محور سیاست بشری جنگ قدرت است و کار سیاسی به معنای وارد شدن به جنگ برای رسیدن به قدرت است و در این راه از زور بازو گرفته تا پول و ثروت و خدعه و تبلیغات استفاده می‌شود؛ در این راه دین نیز وسیله و ابزار است و هدف رسیدن به قدرت خود و بستگان و هم حزبی‌هاست.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) ادامه داد: در سیاست بشری همه چیز ابزاری برای رسیدن به مقام است ، اما در سیاست الهی مقام ابزاری برای رسیدن به هدف الهی، کار در جهت رضای خدا و خدمت به مردم است البته با این قید که در سیاست الهی نمی‌توان از هر نوع ابزاری ولو فاسد و حرام استفاده کرد چرا که از حرام چیزی جز حرام حاصل نمی‌شود.
وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر بصیرت، ادامه داد: بصیرت در واقع به دست آوردن اطلاعات کاملی از هدف و انگیزه رقیب، قدرت، امکانات و حامیان داخلی و خارجی اوست و هرچند کسب این آگاهی‌ها برای کسب مقام در هر دو مشترک است ، اما این آگاهی‌ها در سیاست الهی همان بصیرت است ولی در سیاست بشری که هدف در آن صرفاً به دست آوردن قدرت است بصیرت نامیده نمی‌شود.
استاد اخلاق حوزه علمیه ادامه داد: نتایج این دو نوع سیاست‌ورزی نیز در سیاستمداران الهی و شیطانی ظاهر می‌شود، چرا که سیاستمدار الهی از همه ابزارها و نعمت‌های خداوند در جهت صحیح استفاده می‌کند، اما اعتماد و تکیه بر آنها نمی‌کند و نقطه اتکای او خدای متعال است. این بدان معناست که باید تا آنجا که می‌توان فعالیت کرد و ناامید نشد اما باید تنها توکل برخدا باشد.
علامه مصباح یزدی با اشاره به آیات قرآن کریم ادامه داد: حتی وقتی خداوند وعده یاری مؤمنان در جنگ بدر را با نزول فرشتگان می‌دهد، بازهم نصر و پیروزی را ناشی از مدد فرشتگان ندانسته و نصر را فقط به خدا نسبت می‌دهد.
وی ادامه داد: وقتی انسان خودش را متصل به یک منبع نامتناهی ببیند، هرگز در مقابل تهمت‌ها، شایعات، فشارها و تبلیغات دشمنان ناامید نمی‌شود و حتی به ایمانش افزوده می‌شود و از همین روست که یک سیاستمدار الهی مانند امام (ره) با وجود شناخت کامل نسبت به قدرت زیاد دشمن و امکاناتش، بازهم می‌گوید آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند.
وی با اشاره به وجود فشارها و آزار و اذیت‌ها علیه مؤمنان در طول تاریخ گفت: خداوند در عین حالی که می‌توانست بدون این فشارها زندگی را برای مؤمنان رقم بزند، اما این‌گونه نکرد تا صالحان واقعی پس از امتحان مشخص شوند.
وی ادامه داد: این ما هستیم که باید تعیین کنیم انقلابمان واقعا اسلامی هست یا خیر، آیا واقعا به اسلام علاقه‌مندیم یا تنها آن‌را تشریفات می‌دانیم، و اگر حقیقتی برای انقلاب اسلامی قائلیم باید در برخی از رفتارهایمان تجدید نظر کنیم.
گفتنی است این مراسم 27 آبان ماه سال‌جاری در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم برگزار شد.

آخرین محتوای سایت

کتاب صوتی «آیین پرواز» منتشر شد.
کتاب صوتی «آیین پرواز» در پایگاه اطلاع‌رسانی آثار حضرت‌آیت‌الله مصباح یزدی رضوان‌الله علیه بارگذاری...
راهکارهایی برای تهذیب و خودسازی
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم الْحَمْدُ للهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلَوةُ وَالسَّلامُ...
اقسام خدمات ممکنِ پزشکان به جامعه بشریت
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم الْحَمْدُللهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلامُ...
ارزش واقعی لحظات زندگی
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم الْحَمْدُللهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلَوةُ وَالسَّلامُ...
تحصیلات دینی خواهران؛ ضرورت‌ها و موانع
بسم الله الرّحمن الرّحیم الحمد لله ربّ العالمین و صلّی الله علی سیّدنا محمّد وآله الطّاهرین...
القرآن الكريم دواء أصعب الأمراض
بسم الله الرحمن الرحيم الحمد لله ربّ العالمين وصلّى الله على سيّدنا محمّد وآله الطاهرين. اللهُمّ...