علامه مصباح یزدی: اگر این حرکت خودجوش مردمی به اراده خدا انجام نگرفته بود، حاصل نیم قرن جهاد و مبارزه مردم برباد می‌رفت

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آثار حضرت آیت‌الله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در همایش «بزرگداشت حماسه 9 دی و بررسی ریشه‌های فتنه» گفت: نهم دی‌ماه سال گذشته وقتی مردم احساس كردند خطری جدی اساس نظام و انقلاب را تهدید می‌كند حركتی بسیار مبارك انجام دادند و به یقین این روز از ایام الله بود.

علامه مصباح یزدی با اشاره به این‌كه تأیید الهی در نصرت حق و تضعیف باطل است، گفت: روش تعلیم و تربیت خداوند در قرآن به این گونه است كه می‌کوشد در هر پدیده كوچك و بزرگی نقش خداوند را به مخاطب گوشزد كند و آن را كار الهی بنامد. همه نصرت‌ها و پیروزی‌ها از آن خداست، و پیروزی بر فتنه 88 و رسوایی فتنه‌جویان نیز كار اوست.
وی ادامه داد: البته این بدان معنا نیست كه عوامل انسانی هیچ نقشی نداشتند، بلكه بدان معناست كه فکر کنیم اگر این حرکت خودجوش مردمی به دست و اراده خدا انجام نگرفته بود، چه می‌شد؟ در یک کلمه حاصل قریب نیم قرن جهاد و مبارزه، فداکاری، خون‌هایی که ریخته شد و شهادت‌هایی که نصیب مردم شد، برباد می‌رفت. بلکه اگر کسانی دقت کنند، قضاوت خواهند کرد که حتی وضع از قبل از پیروزی انقلاب هم بدتر می‌شد.
استاد اخلاق حوزه علمیه همچنین با اشاره به آیاتی از قرآن كریم گفت: خداوند دوست دارد انسان را به‌گونه‌ای تربیت كند كه توجهش ابتدا به خدا و سپس به وسایلی باشد كه خداوند قرار داده است.
علامه مصباح یزدی خاطر نشان كرد: قرآن به اطاعت خداوند، پیامبر و اولی الامر فرمان می‌دهد و در صورت اطاعت از آن‌ها دسترسی به سعادت میسر می‌شود و اگر با آن‌ها مخالفت کنیم، استحقاق عذابی شدید خواهیم یافت.
وی با اشاره به ریشه‌های فتنه 88 و ضایعاتی که در اثر آن برای جامعه ما پدید آمد و عبرتهایی که باید از این حادثه گرفت، گفت: پیدایش این فتنه به خاطر ضعف‌هایی بود كه در كشور وجود داشت، و اگر پیش از آن این نقاط ضعف را شناسایی و آنها را برطرف كرده بودیم، دچار این فتنه نمی‌شدیم.
عضو خبرگان رهبری با اشاره به ضعف برخی از خواص و نقش آنان در فراهم‌کردن زمینه و مقدمات فتنه، اظهار داشت: برخی از گروه‌ها وظیفه خود را نسبت به ولی امر خود ندانسته و مسائل را به گونه‌ای كه به سود مصالح دنیوی خود و خانواده‌ و هم حزبی‌هایشان بود رقم زدند كه باعث به وجود آمدن فتنه شد، پس اولین درس لزوم شناخت نقاط ضعف‌ است.
وی ادامه داد: درس دیگری كه می‌توان گرفت، درباره جذب نیرو است. این مطلب از آغاز انقلاب مطرح بود كه آیا برای مبارزه با طاغوت نیروهایی جذب شوند كه از لحاظ فكری و روانی سالم باشند یا اینكه با همه افرادی كه اهل كار باشند می‌توان ائتلاف کرد و بحث برسر اختلافات فكری را باید به بعد از انجام كار محول كرد.
علامه مصباح یزدی ادامه داد: عده‌ای قبل از پیروزی انقلاب معتقد بودند می‌بایست یک جبهه ضد امپریالیسم تشكیل شود تا همه مخالفان رژیم شاه اعم از کمونیست و منافق و مذهبی متحد شوند، و بعد از پیروزی انقلاب هم تقسیم قدرت صورت ‌گیرد تا هر فردی با هر اعتقادی بتواند در این جبهه حضور داشته باشد؛ در حالی‌كه عده‌ای معتقد بودند حركت ما حركتی اسلامی و خدایی است و باید بر عناصر دینی و افراد متدین تكیه داشت.
وی با اشاره به نقش تفکر نوع اول در فتنه اخیر، ادامه داد: سران فتنه و بیشتر کسانی که در این فتنه دخیل بودند از ابتدا فکر اسلامی خالصی نداشتند، اما برخی از سیاست‌مداران عمل‌گرا آن‌ها را به کار گرفتند و به عواقب بکارگیری افرادی که به مبانی انقلاب معتقد نبودند توجهی نکردند. بنابر این درس دیگر این است كه در انتخاب افراد برای پست‌ها باید دقت شود.
علامه مصباح یزدی خاطر نشان كرد: هیچ تضمینی نیست كه این فتنه، آخرین فتنه باشد و چه بسا فتنه دیگری خطرناك‌تر از فتنه اخیر پدید آید.
وی با اشاره به اینكه فتنه اخیر به خاطر ضعف فكری درحوزه دین به ویژه مسأله ولایت‌فقیه بود، ادامه داد: در حال حاضر نیز در این زمینه ضعف‌هایی وجود دارد كه مشخص می‌كند كه اگر فتنه دیگری نیز پیش آید در همین راستاست، بنابر این وظیفه است که به کسانی رأی دهیم و برای تصدی مسئولیت‌ها به‌کارگماریم كه از لحاظ فكری كامل باشند.
گفتنی است این مراسم نهم دی ماه با حضور جمعی از علما، طلاب و فضلای حوزه علمیه قم در تالار مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی رحمةالله‌علیه برگزار شد.

برای دریافت متن و صوت این جلسه اینجا را کلیک کنید!