به گزارش پايگاه اطلاع رساني آثار حضرت آيتالله مصباح يزدي: علامه مصباح يزدي سيزدهم دي ماه در ديدار با طلاب و اساتيد مدرسه علميه رشد، با بيان اينکه شناخت افراد ممتاز و رهبران ديني در زمان غيبت با قرائن و نشانهها ممکن است، تصريح کرد: حسن ظن ما به خداوند اين است که هنگامي که رهبري ميليونها شيعه در دست يک فرد عالم است خدواند او را تنها نگذارد و صحت اين حسن ظن نيز اثبات شده است؛ به گونهاي که در برخي از حوادث و جريانات، رهبري در يک طرف و بقيه صاحبنظران در طرف ديگر بودهاند، اما بعدها درستي نظر رهبري مشخص شده است.
استاد اخلاق حوزه علميه قم ادامه داد: بزرگترين نعمت اجتماعي زمان حال وجود آيتالله خامنهاي است و افراد آگاه و مسئول به خوبي ميدانند که اگر در برهههايي از انقلاب وجود رهبري نبود کشور دچار چه لطمات و زيانهاي جبران ناپذيري ميشد.
عضو خبرگان رهبري از جمله نعمتهاي خداوندي را خلقت افراد برجسته که واسطه فيض هستنند برشمرد و گفت: خدواند افراد برگزيدهاي را واسطه رساندن نعمتهاي خود به مردم قرار داده است که برخي از اين افراد واسطه بهرهمندي مردم از نعمتهاي مادي هستند مانند کساني که برق، دارو و امثال آن را اختراع و توليد کردهاند که امتداد اين نعمتها تا هنگام مرگ است.
آيتالله مصباح يزدي افزود: دسته ممتاز کساني هستند که نعمتهاي معنوي را براي مردم به ارمغان ميآورند. چون استمرار اين نعمت بينهايت است. نعمت ديندار شدن از جمله نعمتهاي معنوي است که آثار جاودان دارد و انسانها مستقيم يا با چند واسطه از علما بهره برده و آنها نيز با واسطه يا بيواسطه از انبيا و امامان گرفتهاند.
عضو خبرگان افزود: ابلاغ و تبليغ دين کار انبيا، امامان و سپس علماي دين است، اما عمل به مصاديق دين نياز به تشخيص دارد که اين تشخيص وظيفه خود مردم است و مردم بايد خود مصاديق را تشخيص بدهند.
استاد اخلاق حوزه علميه قم با بيان مشکل بودن تشخيص مصاديق در مسائل اجتماعي به برخي نمونههاي تشخيصهاي مشکل در دوران انقلاب اشاره و تصريح کرد: بايد فقيهان با تقوا و آشنا با مسايل سياسي در مشکلات اجتماعي دست به تحقيق زده و پس از نتيجهگيري به روشنگري و هدايت مردم بپردازند.
عضو خبرگان رهبري با بيان شبهه اعضاي نهضت آزادي مبني بر اينکه روحانيان صلاحيت لازم براي رهبري جامعه را ندارند، بيان کرد: اعضاي نهضت آزادي و همفکران آنها مغالطه ميکردند که روحانيان بايد صرفا در امور دين به اظهار نظر بپردازند و از دخالت در سياست پرهيز کنند، و متأسفانه اين تفکر هنوز در برخي از سياستمداران کشور وجود دارد و از آن زمان تاکنون منشأ اهانتهاي فراواني به جايگاه روحانيت شده است.
وي با اشاره به عملکرد درخشان امام(ره) و رهبري در عرصه رهبري جامعه اسلامي خاطر نشان کرد: جواب عملي روحانيت به اين شبهه عملکرد برجسته امام (ره) و رهبري در مديريت نظام اسلامي است و اين موضوع نشان ميدهد مدرک و لباس نميتواند ملاکي براي سياستمداري و صلاحيت براي مديريت باشد.
استاد اخلاق حوزه علميه قم با بيان اينکه فقاهت، تقوا و سياستمداري در کنار هم لازمههاي مديريت در نظام اسلامي هستند، خاطر نشان کرد: صرف فقيه بودن براي هدايت جامعه اسلامي کفايت نميکند و از طرف ديگر، نظر کسي هم که متخصص است تا صدق و تقواي او اثبات نشود براي مردم حجت نيست؛ چون ممکن است يک فرد هرچند متخصص، اما خيانتکار باشد.
آيتالله مصباح يزدي اختلاف جزئي برخي از مراجع با رهبري را در بصيرت سياسي دانست و گفت: در رهبري علاوه بر فقاهت و تقوا، تخصص در مسائل سياسي ضرورت دارد، اما در مرجعيت عنصر تخصص در امور سياسي ضرورت چنداني ندارد.
وي تقوا و عقلانيت را از بايستههاي کسب بصيرت و تشخيص مصاديق مسائل اجتماعي ذکر کرد و ادامه داد: اگر تقوا نباشد انسان به سوي هواي نفس گرايش پيدا ميکند و فردي هم که اطلاعات و معلومات کافي ندارد اگر نظري بدهد نظري اشتباه خواهد بود.
آدرس: قم - بلوار محمدامين(ص) - بلوار جمهوری اسلامی - مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمينی(ره) پست الكترونيك: info@mesbahyazdi.org