آیت‌الله مصباح یزدی: كمیته امداد امام خمینی(ره)، مانند دولتی كوچك است كه افراد آن به قصد تقرب به خدا و کمک‌رسانی به نیازمندان تلاش می كنند

آیت‌الله مصباح‌یزدی در دیدار با مسوولان و مدیران شورای مرکزی کمیته امداد امام خمینی(ره)، این نهاد را به عنوان وکیل مدافع محرومان و حامی حقوق اجتماعی آن‌ها معرفی كرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آثار حضرت آیت‌الله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، با اشاره به جایگاه كمك به محرومان از دیدگاه اسلام، خاطرنشان كرد: دین مبین اسلام برای برطرف كردن تمام نیازهای جامعه برنامه دارد و ازآن‌جایی که در جامعه، افرادی در مسایل مادی و معنوی محرومیت‌هایی دارند، اسلام نیز با برنامه‌هایی به دنبال برطرف ساختن این دسته از نیازها می‌باشد.
وی تصریح کرد: اسلام با ایجاد تکالیف واجب و مستحبی چون خمس، زکات، انفاق، صدقه و… تلاش در برطرف کردن نیازهای مادی این گروه دارد و نهاد مردمی كمیته امداد نیز در راستای تحقق این هدف ایجاد گشته است.
رئیس موسسة آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) اظهار داشت: هدف اسلام از مطرح کردن مسایل مادی، ارتقای سطح معنوی انسان‌ها است، و از انسان می‌خواهد با اختیار و آزادی عمل در راه خدا انفاق و به دیگران کمک کند تا با این روش علاوه بر برطرف ساختن نیازهای مادی جامعه، از نظر معنوی نیز جامعه و افراد به کمال برسند.
ایشان ضرورت نهادی چون کمیته امداد امام خمینی (ره) را مورد توجه قرار داد و افزود: تأسیس کمیتة امداد به فرمان امام خمینی(ره)، راهی برای مدیریت کمک‌های مردمی بود زیرا با توجه به پراکندگی محرومان در جامعه، امکان ارائه عادلانه این کمک‌ها نبود، از این رو کمیته امداد با دوراندیشی امام خمینی(ره) راه‌اندازی شد تا عاملی در مدیریت و توزیع عادلانه کمک‌های مردم به مستضعفان باشد.
وی تصریح کرد: تشکیل این نهاد‌ با توجه به گستردگی حوزه اجرایی، مانند تشکیل دولتی کوچک است که افراد آن به قصد قرب الی‌ الله و کمک‌رسانی به نیازمندان جامعه در تلاش هستند.
ایشان با اشاره به اهداف و وظایف کمیته امداد امام خمینی(ره) تصریح كرد: مدیریت كمك¬های مردمی، توزیع صحیح و هدفمند آن، دانش¬افزایی و آموزش مهارت‌‌های خودكفایی، و سرمایه¬گذاری مطمئن در زمینة رفع فقر مالی محرومان، از خدماتی است كه این كمیته باید نسبت به آن‌ها توجه خاص داشته باشد.
وی خاطر نشان كرد: تأسیس دانشگاه كمیتة امداد برای تربیت افراد متخصص در زمینه¬های مرتبط با وظایف این كمیته نیز از اقداماتی است كه با تحقق آن، این نهاد مردمی در انجام خدمات خود موفق¬تر خواهد بود. رئیس موسسة آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) افزود: برخی از مردم درمناطق محروم و دور افتاده هستند و نسبت به برخی حقوق اجتماعی و امتیازاتی که دولت برای عموم قرار داده است، بی‌اطلاع‌اند که کمیته امداد باید آنها را نسبت به حقوقشان و خدماتی که می‌تواند در اختیار آنان قرار گیرد، آگاه کند.
آیت‌الله مصباح‌یزدی یادآور شد: کمیته امداد امام خمینی(ره) باید به عنوان وکیل مدافع محرومان باشد و از حقوق اجتماعی آنها دفاع کند.
رئیس موسسة آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به فقر فرهنگی بیان داشت: همان‌گونه که در جامعه فقر مادی وجود دارد، فقر فرهنگی نیز در میان بسیاری از خانواده‌ها ایجاد شده است، و در این شرایط کمیته امداد نیز مانند سایر نهاد‌ها باید خود را موظف به برطرف ساختن این فقر بداند.
 

آخرین محتوای سایت

تحصیلات دینی خواهران؛ ضرورت‌ها و موانع
بسم الله الرّحمن الرّحیم الحمد لله ربّ العالمین و صلّی الله علی سیّدنا محمّد وآله الطّاهرین...
القرآن الكريم دواء أصعب الأمراض
بسم الله الرحمن الرحيم الحمد لله ربّ العالمين وصلّى الله على سيّدنا محمّد وآله الطاهرين. اللهُمّ...
کتاب صوتی «بدرود بهار» منتشر شد.
در واپسین روزهای ماه مبارک رمضان، کتاب صوتی «بدرود بهار» در پایگاه اطلاع‌رسانی آثار حضرت‌آیت‌الله...