پایگاه اطلاع رسانی آثار حضرت علامه مصباح یزدی
منتشره شده در پایگاه اطلاع رسانی آثار حضرت علامه مصباح یزدی (https://mesbahyazdi.ir)

صفحه اصلی > آیت‌الله مصباح: باید ملاک در برنامه‌ها رضایت امام زمان(عج) باشد

آیت‌الله مصباح: باید ملاک در برنامه‌ها رضایت امام زمان(عج) باشد

تاریخ : 1390/11/08
عضو خبرگان رهبری، موفقیت در مسئولیت را مرهون رشد انسان دانست و افزود: رشد ما در دو جهت است؛ یکی این‌که دین را بهتر بشناسیم و دوم این‌که بیشتر به دستورات آن عمل کنیم.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آثار آیت‌الله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در دیدار با مسؤولین سازمان تبلیغات استان مازندران كه در تاریخ 15 دی‌ماه در مؤسسه برگزار شد، اظهار داشت: با استقرار نظام جمهوری اسلامی، انتظار می‌رود این نظام که مبتنی بر معارف اسلامی است، پایه‌های اعتقادی و ارزشی مردم را تقویت كند و از آسیب‌هایی كه ممكن است دین مردم را به مخاطره بیاندازد، جلوگیری کند و زمینه‌های رشد و تعالی اسلامی و فرهنگی مردم را فراهم كند.
علامه مصباح یزدی با بیان این‌که اسلامیت نظام درشکل دولت‌های غیر اسلامی قابل تحقق نیست، گفت: اگر ما از کشورهای دیگر الگوگیری کنیم ـ که البته تاکنون همین کار را کرده‌ایم ـ و آن را ادامه هم دادیم، دیگر وظیفه‌ای به عنوان تعالی اسلامی در مجموعه کابینه دولت و مسئولان کشور نمی‌گنجد.
وی در همین راستا به اظهار نظر وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی در یکی از دولت‌های قبل در ارتباط با اسلامی بودن فعالیت‌های فرهنگی و هنری اشاره کرد و یادآور شد: وقتی از وی پرسیدند اسم وزارتخانه شما فرهنگ و ارشاد اسلامی است، شما برای اسلام چه کاری کرده‌اید و چرا بعضی از کارهایی می‌کنید ضداسلامی است؛ وی پاسخ می‌دهد: این «اسلامی»‌ اسمی است که بعد از انقلاب «مد» شده است و به هر چیزی می‌چسبانند، مثل انجمن‌های اسلامی، شورای اسلامی شهر، انجمن اسلامی دانشجویان و...، این کلمه «اسلامی» تشریفاتی است، وظیفه ما همان وظیفه وزارت فرهنگ و هنری است که زمان شاه بود و هیچ وظیفه دیگری نداریم.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان این‌که تلقی کارگزاران دولت و مسئولان رسمی کشور از برنامه‌ها، همان چیزی بود که در گذشته اجرا می‌شد، خاطرنشان کرد: برپایی نظام اسلامی در مردم این توقع را ایجاد کرد که با ریخته شدن این همه خون پای این نظام و فداکاری‌های بی‌شمار، باید دولتی مستقر شود که مبنا و ملاک آن اسلام باشد و مطابق موازین اسلامی قدم بردارد.
استاد حوزه علمیه با توجه به شکل‌گیری سازمان‌هایی که متکفل تبلیغ دین باشند، افزود: در نظام مدیریتی و سازمانی اداره كشور، ارگانی كه به خصوص متصدی امور فرهنگی و دینی جامعه باشد، دیده نشده بود و این وظیفه با تشكیل چهار نهاد: سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات، مجمع جهانی اهل‌بیت و مجمع تقریب بین مذاهب، چهره رسمی‌‌تری به خود گرفت و این نهادها به طور رسمی عهده‌دار ‌رشد دینی جامعه شدند.
ایشان ادامه داد: بعد از رسمیت یافتن این سازمان‌ها و قرار گرفتن در مسیر تغذیه فرهنگی جامعه، مسائل محتوایی مورد توجه قرار گرفت و تلاش‌ها به سمت غنای علمی و به‌روز كردن ابزار انتقال این معارف اسلامی جهت گرفت.
آیت‌الله مصباح یزدی به هدف تشکیل سازمان تبلیغات اسلامی اشاره کرد و یادآور شد: در برنامه‌های این سازمان، هدف این است که مردم دیندار باشند، به ارزش‌های اسلامی مقید شوند و غیرت دینیشان حفظ و تقویت شود، در واقع هدف اسلام تحقق یابد و این امر به ثمر نمی‌رسد، مگر این‌که مدیران شایسته و دلسوز در مسئولیت‌ها قرار گیرند.
وی تأکید کرد: ملاک در فعالیت‌ها و برنامه‌ها باید رضایت امام زمان(عج) باشد و از توانمندی‌های اسلام و ظرفیت‌هایی که در مذهب تشیع وجود دارد طوری استفاده کرد که اسباب رضایت خاطر و شادی دل حضرت فراهم شود.
عضو خبرگان رهبری موفقیت در مسئولیت را مرهون رشد انسان دانست و افزود: رشد ما در دو جهت است؛ یکی این‌که دین را بهتر بشناسیم و دوم این‌که بیشتر به آن عمل کنیم. اگر قرار است مردم را رشد بدهیم و جامعه ترقی کند، باید یک برنامه مطالعاتی داشته باشیم که معلومات خود را افزایش دهیم و در کنار آن برنامه خودسازی داشته باشیم تا نور تقوا و ایمان در ما افزایش یابد.
ایشان در پایان، سفارش امام صادق(ع) به جابر جعفی را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: معیار سنجش ما باید خدا و قرآن باشد و اگر فعالیت‌های ما مورد رضایت خداوند و مطابق قرآن بود، خدا را شکر کنیم و اگر نبود، خودمان را اصلاح کنیم. نباید تشویق‌ها و انتقادهای مردم تأثیری در رفتار و عملکرد ما داشته باشد که اگر طبق این اصل حرکت کنیم، اهل ولایت خواهیم بود.

فارسی

نشانی منبع: https://mesbahyazdi.ir/node/3311