علامه مصباح یزدی: وظیفه حوزه علمیه پس از پیروزی انقلاب اسلامی بسیار سنگین شده است

علامه مصباح یزدی با اشاره به چندبرابر شدن مسئولیت روحانیت پس از انقلاب گفت: امروزه در هیچ زمینه‌ای نیست که در آن نیاز به روحانیت احساس نشود و با توجه به نیازها، بسیاری از واجب‌های کفائی، حکم واجب متعین را یافته‌اند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آثار حضرت آیت‌الله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در هفتمین اجلاسیه سراسری جامعه مدرسین با علمای بلاد، با اشاره به تحولات نیم قرن اخیر در کشورمان و به ثمر نشستن آن در سال 57 گفت: این حرکت از سوی یک فرد خودساخته از همین شهر قم آغاز شد که در آغاز دایره آن محدود و مربوط به شاگردان و دوستان ایشان بود، اما بعد از گذشت پانزده سال وسیع شد و توانست وضع سیاسی کشور را تغییر دهد و امروز شاهدیم که اثرات آن در کل جهان حول هیمن مرکز در حال شکل‌گیری است.
علامه مصباح یزدی با بیان این‌که قوی‌ترین عامل چنین تحولاتی شخص امام(ره) بود، اظهار داشت: اگر سیر تدریجی تحولی که امام ایجاد کرد را به صورت دوایر متحد المرکزی در نظر بگیریم، حوزه علمیه یکی از این دوائر نزدیک به مرکز است که به برکت تحول آن، اقشار جامعه نیز متحول شد و به یک معنا مرکز این تحول حوزه بود که توانست تحول در جامعه را رقم بزند، یعنی اگر امام این تحول را در روحانیت اطراف خودش ایجاد نمی‌کرد، چنین حرکتی به سامان نمی‌رسید.
علامه مصباح یزدی اظهار داشت: در آن دوران که مردم به روحانی نهایتا به عنوان یک مسأله‌گو و منبری نگاه می‌کردند، با چند تن از رفقا مشورت و همفکری شد تا با کاری نو به اسلام خدمتی شود، که حاصل آن مجله مکتب اسلام و سالنامه مکتب تشیع بود که این حرکت و تفکر به خاطر رهنمود‌ها و رهبری‌های حضرت امام(ره) شکل گرفت؛ چرا که با راهنمایی‌های ایشان احساس تکلیف در بین روحانیت ایجاد شد.
علامه مصباح یزدی با اشاره به چند برابر شدن مسئولیت روحانیت پس از انقلاب گفت: امروزه در هیچ زمینه‌ای نیست که در آن نیاز به روحانیت احساس نشود و باتوجه به نیازها، بسیاری از واجب‌های کفائی، امروز حکم واجب متعین را یافته‌اند.
وی با اشاره به سخن مرحوم شیخ انصاری درباره نیاز هر شهر بزرگ به حداقل دویست مجتهد جامع‌الشرایط، گفت: ما حتی در تربیت فقیه برای آینده کشورمان و برای دهه‌های آینده باید فکر جدی داشته باشیم، ، چه رسد به وظایف جدیدی که برای حوزه پیدا شده و فکری برایش نکرده بودیم.
وی ادامه داد: با اینکه مرکز تحولات مثبت، حوزه علمیه بوده و آثار آن در جهان نیز تأثیر بسیاری گذاشته، اما هنوز تا رسیدن به نقطه آرمانی فاصله زیادی داریم، چرا که تنها در داخل کشور به لحاظ تعدد مسئولیت‌هایی که در سایه برقراری نظام اسلامی پدید آمده به تربیت نیرو احتیاج است و هنوز در برخی از موارد سنتی که نیاز به حضور روحانی است، کمبود داریم، چه رسد به پست‌های جدیدی که به وجود آمده وحضور روحانیت در آن واجب است.
علامه مصباح یزدی گفت: روزی وظیفه حوزه تربیت واعظ و مسأله‌گو بود و آن خیلی مشکل نبود، اما امروز که سیل شبهات و افکار انحرافی برای تشکیک در اصول اعتقادی با مغالطات پیچیده به طرف جوانان ما روانه شده است وظیفه ما سنگین‌تر است.
وی ادامه داد: غیر از پاسخ‌گویی به شبهات دینی و اعتقادی، نوع دیگری از شبهات هست که در سایه تشکیل نظام حکومت دینی مطرح می‌شود، یعنی گره خوردن دین با سیاست در حکومت دینی، مسائل جدیدی را مطرح می‌کند که باید نسبت به مسایل آن پاسخ‌گو بود.
عضو خبرگان رهبری با اشاره وظیفه و تکلیف روحانیت برای آشنا کردن جهان با اسلام گفت: با اینکه ایران مهد اسلام است، اما تکلیف ما به این کشور خلاصه نمی‌شود و از اینجا باید نور علم به اقصی نقاط عالم بتابد.
وی با اشاره به نقل خاطره‌ای از سفر به آرژانتین و شیلی، گفت: تنها امید مسئولان دانشگاهی چهل‌هزار نفری برای تربیت جوانان کشورشان اسلامی بود که امام خمینی(ره) مطرح کرده است و حتی مسئولان دانشگاهی حاضر شدند همه امکانات دانشگاه را در اختیار ما بگذارند تا در آن برنامه‌های تربیتی اجرا کنیم، و این نشان نفوذ اسلام به برکت نام امام خمینی(ره) است، پس وظیفه ما منحصر به یک منطقه جغرافیایی نمی‌شود.
وی در پایان با تأکید بر لزوم تفکر برای شناخت نیازهای امروز جهان به اسلام و راه‌کارهای عملی آن اظهار داشت: باید این تفکرات و راهکارها را در هرجایی که احتمال اثر می‌رود، بیان کرد تا انشاء‌الله زمینه اجرای آنها فراهم شود.
گفتنی است این مراسم پنجم اسفندماه سال‌جاری در تالار قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی (ره) برگزار شد.
 

آخرین محتوای سایت

کتاب صوتی «آیین پرواز» منتشر شد.
کتاب صوتی «آیین پرواز» در پایگاه اطلاع‌رسانی آثار حضرت‌آیت‌الله مصباح یزدی رضوان‌الله علیه بارگذاری...
راهکارهایی برای تهذیب و خودسازی
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم الْحَمْدُ للهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلَوةُ وَالسَّلامُ...
اقسام خدمات ممکنِ پزشکان به جامعه بشریت
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم الْحَمْدُللهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلامُ...
ارزش واقعی لحظات زندگی
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم الْحَمْدُللهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلَوةُ وَالسَّلامُ...
تحصیلات دینی خواهران؛ ضرورت‌ها و موانع
بسم الله الرّحمن الرّحیم الحمد لله ربّ العالمین و صلّی الله علی سیّدنا محمّد وآله الطّاهرین...
القرآن الكريم دواء أصعب الأمراض
بسم الله الرحمن الرحيم الحمد لله ربّ العالمين وصلّى الله على سيّدنا محمّد وآله الطاهرين. اللهُمّ...