آیت‌الله مصباح یزدی: علاقه جوانان به اخلاقیات زاید الوصف است

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به گستردگی فساد در جوامع بشری گفت: گرایش جوانان به معنویت، روز به روز در حال گسترش است.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آثار حضرت آیت‌الله مصباح یزدی، ایشان در دیدار با معاونان تهذیب مدارس علمیه سراسر کشور ضمن سپاس خداوند منّان، به خاطر پیدایش مؤسسات و نهادهای فعال اخلاقی در سطح جامعه گفت: در گذشته تصور وجود گروه‌ها و نهادهای فعال در حوزه با گستردگی امروزی در خواب و خیال هم نمی‌گنجید.
وی با بیان این‌که هدف از بعثت انبیا و آمدن معصومین علیهم‌السلام تزکیه و تربیت افراد بشر است ادامه داد: تدریس دروس اخلاق در حوزه‌های علمیه مانند جلسات وعظ و خطابه دارای فوایدی است، اما باید توجه داشت شیوه‌های کنونی نشر اخلاقیات در جامعه، مانند مجالس وعظ، کلاس‌های اخلاق، کتب اخلاقی و نشر شرح حال بزرگان اخلاق امروزه کافی نیستند، زیرا این روش‌ها مفید جوامع پاک هستند و در جوامع گناه‌آلوده و پر از شبهه امروزی کارآیی چندانی ندارند.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم با اشاره به فراوانی و گوناگونی ابزار و رسانه‌های مروّج فساد در عصر حاضر اظهار کرد: در قیاس با گستردگی فساد در زمان حاضر، گرایش و علاقه روزافزونی نسبت به معنویات و دینداری مخصوصا در میان جوانان وجود دارد که این امر منشأی الهی دارد.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) افزود: کمبودها و کاستی‌هایی که در برآوردن نیازهای شدید جوانان و مردم به معنویات و تقاضای آنان برای دریافت معارف اصیل و حقه وجود دارد باعث شده است که بسیاری از این افراد در دام ادیان نوظهور و عرفان‌های کاذب گرفتار شوند.
عضو خبرگان رهبری با بیان این‌که مقابله با فساد موجود در جامعه از عهده یک یا چند گروه محدود بر نمی‌آید، تصریح کرد: بار اصلی ترویج اخلاق و معنویات در جامعه بر عهده روحانیت است و در روز قیامت بی‌شک از کاستی‌های صورت گرفته در این زمینه از علما و روحانیون بازخواست خواهد شد.
آیت‌الله مصباح یزدی ادامه داد: در گذشته تقیید عجیبی نسبت به تهجّد و تهذیب در روحانیت مشاهده می‌شد، به طوریکه حتی یک لغزش کوچک هم به ندرت در این قشر از جامعه دیده می‌شد اما امروزه متأسفانه این موضوع شکل دیگری به خود گرفته است.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم با اشاره به تاریخچه نظام‌مند شدن بحث اخلاقیات در حوزه علمیه قم بیان کرد: حدود شصت سال پیش جمعی بالغ بر دویست نفر از علما و اساتید طراز اول حوزه علمیه قم در نامه‌ای به خط آقای مشکینی به محضر آیت‌الله العظمی بروجردی از ایشان درخواست برگزاری منظم کلاس‌های اخلاق در حوزه را نمودند، در حالیکه در آن زمان گستردگی فساد در حد و اندازه امروزه نبود و طلاب پایبندی عجیبی به اخلاقیات داشتند.
عضو خبرگان رهبری با تأکید بر ضرورت مهذّب بودن اساتید اخلاق و فعالان در این عرصه، گفت: روحانیت باید توجهی ویژه به مسأله اخلاق در جامعه داشته باشد و این امر مستلزم درک اهمیت اخلاقیات، تزکیه و تهذیب فردی و نهایتاً بررسی و پژوهش شیوه‌های مناسب تبلیغی در عصر کنونی است.
لازم به ذکر است این جلسه در تاریخ دهم آبان ماه سال جاری در تالار همایش‌های مؤسسه امام خمینی (ره) برگزار شد.

آخرین محتوای سایت

راهکارهایی برای تهذیب و خودسازی
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم الْحَمْدُ للهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلَوةُ وَالسَّلامُ...
اقسام خدمات ممکنِ پزشکان به جامعه بشریت
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم الْحَمْدُللهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلامُ...
ارزش واقعی لحظات زندگی
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم الْحَمْدُللهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلَوةُ وَالسَّلامُ...
تحصیلات دینی خواهران؛ ضرورت‌ها و موانع
بسم الله الرّحمن الرّحیم الحمد لله ربّ العالمین و صلّی الله علی سیّدنا محمّد وآله الطّاهرین...
القرآن الكريم دواء أصعب الأمراض
بسم الله الرحمن الرحيم الحمد لله ربّ العالمين وصلّى الله على سيّدنا محمّد وآله الطاهرين. اللهُمّ...
کتاب صوتی «بدرود بهار» منتشر شد.
در واپسین روزهای ماه مبارک رمضان، کتاب صوتی «بدرود بهار» در پایگاه اطلاع‌رسانی آثار حضرت‌آیت‌الله...