علامه مصباح یزدی: نیمی از رسالت حماسه‌های امسال بر دوش بانوان است

عضو جامعه مدرسین ضمن رد این تفكر كه زن طفیلی مرد است، گفت: انقلاب اسلامی این فرصت را برای بانوان فراهم كرد تا ضمن شناختن هویت حقیقی خود، در عرصه‌های مهم فرهنگی، سیاسی و اجتماعی به فعالیت بپردازند و این نعمت، روز به روز رو به تزاید است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آثار آیت‌الله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در دیدار با گروهی از بانوان جبهه پایداری ضمن اشاره به آیاتی از قرآن كریم گفت: اسلام، برای زنان، به عنوان نیمی از پیكره جامعه، جایگاه خاصی در جامعه لحاظ كرده كه در هیچ جامعه و مكتبی نمی‌توان مشابه آن را پیدا كرد، تا جایی كه در قرآن از دو زن به عنوان الگوی زنان و مردان مؤمن یاد شده است.

این مفسر قرآن ضمن رد این تفكر كه زن طفیلی مرد است، افزود:‌ اسلام از همان ابتدا اهمیت ویژه‌ای برای استقلال شخصیت زنان در قبال تكالیف اجتماعی قایل بوده، هر چند در طول تاریخ به خاطر عادت‌ها و سنت‌های غلط قومی و قبیله‌ای بسیاری از زنان از شناختن وظایف اجتماعی خود و انجام آنها بازمانده‌اند.

عضو جامعه مدرسین گفت: انقلاب اسلامی این فرصت را برای بانوان فراهم كرد تا ضمن شناختن هویت حقیقی خود، در عرصه‌های مهم فرهنگی، سیاسی و اجتماعی به فعالیت بپردازند و این نعمت، روز به روز رو به تزاید است.

وی افزود: درك هویت مستقل شخصیتی برای یك زن به این است كه دوشادوش مردان بر بینش و معرفت خود بیافزاید و وظایف خود را به خوبی بشناسد.

استاد حوزه علمیه قم با بیان این مطلب كه به جز جهاد ابتدایی نظامی، بقیه اقسام جهاد همانند مردان بر زنان هم واجب است، گفت: مفهوم جهاد وسیع‌تر از مجاهده نظامی است و شامل جهاد فرهنگی، جهاد علمی، جهاد اقتصادی و جهاد سیاسی نیز می‌شود.

وی ادامه داد: تداوم حیات جامعه اسلامی در آغاز مرهون جهاد اقتصادی حضرت خدیجه بود که در شرایط دشواری چون شعب ابی‌طالب سخاوت‌مندانه همه دارایی‌اش را در اختیار مسلمانان قرار داد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با یادآوری پیشگامی بانوان قمی در نهضت اسلامی، گفت: هنگامی كه در سال 42 امام خمینی(ره) را دستگیر كرده و به زندان بردند، این بانوان قمی بودند كه شوهران‌شان را برای اعتراض به دستگیری امام تشویق كردند. هم‌چنان‌كه  زنان نقش مؤثری در پیروزی انقلاب، و پس از آن، در طول دفاع مقدس داشتند و با فداكاری، فرزندان و شوهران خود را برای حضور در جبهه‌های جنگ روانه می‌كردند.

ایشان با اشاره به این‌كه حضرت امام(ره) برای زنان سهم به سزایی در پیروزی انقلاب قایل بودند، برجسته‌ترین نقش بانوان را در عرصه فعالیت‌های فرهنگی و سیاسی عنوان كرد و گفت: در پرتو رهنمودها و تشویق‌های امام(ره) و رهبر معظم انقلاب این نقش‌آفرینی‌ها دائماً چشمگیرتر شده و می‌شود، و امروز شرایط برای رشد تصاعدی مشاركت سیاسی و فرهنگی زنان فرهم شده و در هیچ جامعه‌ای این شتاب فزاینده را نمی‌توان سراغ گرفت.

وی افزود: البته جامعه زنان كشور ما در برخی ازحوزه‌ها مانند تجمل‌گرایی یا مدزدگی دچار آسیب‌هایی نیز هست كه نباید از آنها غفلت كرد.

آیت‌الله مصباح یزدی در ادامه با اشاره به تفاوت‌های انتخابات آینده با دوره‌های قبل، گفت: در انتخابات پیشین  رقابت بین دو جریان یا دو قطب بود و تشخیص جهت‌گیری كاندیداها برای مردم دشوار نبود. اما امروز عمده رقابت میان اصول‌گرایان است؛ اگرچه سایر جریان‌ها هم كمابیش فعال هستند.

وی افزود: پس از فتنه 88 بستر فعالیت برای جریان‌های غیر اصول‌گرا دشوار شده است؛ البته آنان سعی دارند از راه‌های مختلف، حتی ائتلاف با گروه‌هایی كه 180 درجه با آنها اختلاف داشته‌اند، در حد معرفی نامزد در انتخابات حضور داشته باشند. اما احتمال رأی آوردن كاندیدای آنها خیلی كم است.

عضو شورای فقاهتی جبهه پایداری با اشاره به تلاش دلسوزان نظام برای ائتلاف و وحدت اصول‌گرایان گفت: با وجود این تلاش‌ها، احتمال وحدت اصول‌گرایان بر كاندیدای واحد بسیار اندك است و هر یك از داوطلبان اصول‌گرا صلاحیت نسبی و امتیازاتی را در خود می‌بینند كه با توجه به آنها برای حضور در این صحنه احساس تكلیف می‌كنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: با توجه به شرایط موجود، امروز رقابت قدری پیچیده‌تر از گذشته است و باید سعی كنیم تا معیارهای نامزد "اصلح" را بشناسیم و بر اساس آن، فرد «اصلح» را تشخیص دهیم تا به وسیله او آنچه مصلحت اسلام است در جامعه محقق شود و خداوند هم در این راه شما را یاری خواهد كرد.

وی با اشاره به این‌كه یاری خداوند در سطح آمادگی و لیاقت ما برای دریافت نصرت الهی است، گفت: سنت الهی این است که بین حاكم هر جامعه با عمل‌كرد و فعالیت افراد آن جامعه تناسب كیفی برقرار است. تجربه تاریخی هم این مطلب را تأیید می‌كند. هم‌چنان‌كه مردم دوران امیرالمؤمنین علیه‌السلام با آن حضرت همراهی نكردند و بی‌لیاقتی ایشان كار را به جایی رساند كه خداوند حضرت علی علیه السلام را از آنها گرفت و كسانی مثل بنی‌امیه را بر ایشان مسلط كرد.

علامه مصباح سپس به بیان شاخص‌ها و معیارهای كاندیدای اصلح پرداخت و گفت: پیشرفت اسلام و رواج ارزش‌های اسلامی بیش‌ از همه مؤلفه‌های دیگر اهمیت دارد. بنا براین دلبستگی به اسلام و ارزش‌های دینی اولین اصل اساسی برای انتخاب فرد اصلح است.

وی افزود: کسی که اهتمام چندانی به حلال و حرام و ارزش‌های الهی ندارد، حایز اولین شرط برای انتخاب نیست.

آیت‌الله مصباح یزدی با اشاره به وضعیت سایر کشورهای اسلامی از جمله کشور مصر، دلیل عدم توفیق آنها در انقلابشان را برخوردار نبودن از ولی فقیه دانست و گفت: تبعیت از ولایت فقیه راز پیروزی انقلاب ما و تداوم عزتمندانه آن است؛ لذا دومین اصل اساسی که همه باید در انتخاب فرد اصلح به آن توجه داشته باشند، تبعیت از ولایت فقیه است و این التزام عملی باید جدی باشد، نه این‌که هرجا منویات رهبری با تمایلات او نمی‌سازد، قهر کند!

عضو جامعه مدرسین كارآمدی، مدیریت، فراست، هوشیاری و تیزبینی برای مقابله با توطئه‌های دشمنان را سومین ویژگی لازم برای كاندیدای اصلح شمرد، و افزود: تجربه مدیریت كلان، برخورداری از تیم قوی و مجرب و برنامه مناسب برای اداره امور جامعه از جمله مؤلفه‌هایی است که در ذیل اصل سوم باید مورد توجه قرار گیرد.

این استاد اخلاق در پایان گفت: نكته‌ای كه نباید از آن غافل شویم،‌ نقش دعا و توسل در این جریان است كه سرنوشت میلیون‌ها مسلمان به آن بستگی دارد. چطور است كه ما برای یك سردرد دلمان متوجه خدا می‌شود و به اهل بیت متوسل می‌شویم؟ آیا می‌توان برای مسئله‌ای به این اهمیت توجه خاص به خدا، و دعا و نیایش و توسل نداشته باشیم؟

گفتنی است این دیدار 22 فروردین ماه در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) صورت گرفت.

برای دریافت فایل صوتی این خبر اینجا را کلیک کنید