علامه مصباح: تحقق اسلام نیروی پای کار می‌خواهد

عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم اظهار داشت: تبيين علمي معارف و مباني اسلامي تا زماني كه مسئولين آن را باور نداشته باشند و اين تفكرات را متحجرانه بدانند كه به درد اداره جامعه نمي خورد، بي نتيجه و ابتر است، لذا براي تحقق آن نيز نيروي پاي كار مي خواهد، بايد با استمداد از اولياي الهي سعي كنيم كساني سركار بيايند كه به اين تفكر باور و اعتقاد داشته باشند.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني آثار حضرت آيت الله مصباح يزدي، رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) قم در سي و ششمين نشست انجمن فارغ التحصيلان اين مؤسسه ضمن تسلیت شهادت سردار سرافراز اسلام سردار قاسم سليماني با اشاره به موضوع نشست با عنوان فضای مجازی و گام دوم انقلاب، اظهار داشت: امروز دشمنان با استفاده از رسانه‌ها و بخصوص فضاي مجازي دائما در حال شبهه پراكني عليه انقلاب و اسلام هستند؛ به عبارتي فضاي مجازي آخرين ابزار و حربه دشمناني است كه در عرصه هاي مختلف نظامي و فتنه انگيزي در نظام اسلامي به بن بست خورده اند.

وي با اشاره به اين كه مي توان تهديدات فضاي مجازي را به فرصت تبديل كرد، ادامه داد: بسياري از اختراعات و حتي رسانه هاي سنتي مانند راديو و تلويزيون ابتدا با ابتكار بيگانگان ساخته شده و در اختيار دشمن بود؛ اما با تدبيرهاي الهي – مخصوصا بعد از انقلاب- بسياري از آنها در خدمت نظام و اسلام قرار گرفت؛ از طریق آن ها تبليغ هايي كارآمد براي اسلام شد كه بنده شخصا آثار آن را در شرقي ترين كشورهاي عالم تا غربي ترين آن ها ديده ام. لذا آنچه كه دشمنان مخترع و مبتكر آن بوده اندٰ مي تواند در مسير صحيح قرار بگيرد؛ و بايد فضاي مجازي به فرصتي براي ترويج معارف ناب اسلام و انقلاب قرار گرفته و به ابزاري براي تقويت نظام تبديل شود.

عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم با اشاره به آيه اي از قرآن كريم گفت: طبق فرمايش خداوندٰ سيئات مي توانند به حسنات تبديل شوند و تهديدها، تبديل به فرصت شوند.

آيت الله مصباح يزدي ادامه داد: يكي از مشكلات جدي كه هر روز نيز عيان تر مي شود اين است كه برخي از مسئولين كشور گرايش هايي دارند كه با اسلام و انقلاب سازگار نيست؛ فارغ از اين كه علت اين گرايش، جهل، تبليغات دشمنان، تأثيرپذيري از دروسي كه در غرب خوانده اند و يا معاشرت با برخي افراد و‌در هر صورت ناشی از ضعف نفس آنهاست، اين واقعيت در جامعه وجود دارد و متإسفانه بساري از مسئولين اعتقادي به ولايت فقيه و دخالت دين در عرصه اجتماعي و سياسي ندارد و حتي اگر گاهي طرفداري هم مي كنند، به خاطر برخي مصالح و جو عمومي جامعه است.

اين فيلسوف و متفكر اسلامي خاطر نشان كرد: جدي ترين وظيفه روحانيت در حال حاضر تبيين مباني اسلام و نظام اسلامي است؛ اما متأسفانه بعد از گذشت بيش از 40 سال از پيروزي انقلاب، هنوز نهاد حوزه علميه به خوبي به اين وظيفه خود پي نبرده است و يا حداقل كار چنداني نمي شود؛ متأسفانه در همين حوزه هاي علميه كساني هستند كه اصلا حكومت و نظام اسلامي را قبول ندارند و يا اگر دارند ميگ ويند فقط مختص به معصومين‌علیه‌السلام هست و نهايتا اگر فقيهي، ولايتي داشته باشد مربوط به امور اضطراري محدودي است و نه اداره يك جامعه!

وي ادامه داد: اين در حالي است كه امام (ره) در نجف ضرورت اين مسأله را درك كرد و ولايت فقيه را مطرح كرده و به تبيين آن پرداخت و آن را به عنوان يكي از مسائل فقهي كه حتي رعايتش از نماز هم واجبتر است، پايه ريزي كرد. اين كاري بود كه فقط از عهده مردي مانند امام (ره) بر مي آمد؛ بر اساس آن نيز حركتي شروع كرد كه در عالم نظير نداشت و البته خداوند نيز چنان او را ياري كرد كه چنين نصرت الهي اي كم نظير بود. خداوند به يك استاد عادي حوزه كه از شهرت فراري بود و مال و امكانات و حزب و طرفداراني نداشت، چنان عزت بخشيد كه به اول فرد عالم انساني تبديل شد و حتي دشمنانش نيز در برابر او خضوع داشتند!‍

آيت الله مصباح ادامه داد: امروز اولين وظيفه انحصاري روحانيت اين است كه به تقويت پايه هاي مباني نظام اسلامي بپردازند و آن را ترويج كنندٰ به گونه اي كه شبهات دشمنان نتواند، آن را متزلزل كند.

وي افزد: از سوي ديگر دشمن ممكن است از ضعف هاي اعتقادي مسئولين استفاده كند؛ كما اين كه برخي از مسئولين ته دلشان اين است و اعتقاد دارند كه ما در مقابل آمريكا نمي توانيم، كاري كنيم، چرا كه چيزي نداريم كه بتوانيم جلوي آن ها بايستيم، حال اگر با جمهوري خواهان نتوانستيم كنار بياييم، بايد برنامه ريزي كنيم براي دو سال بعد كه دموكرات ها سركار مي آيند و با آن ها كنار بياييم!

آيت الله مصباح ادامه داد: تبيين علمي معارف و مباني اسلامي تا زماني كه مسئولين آن را باور نداشته باشند و اين تفكرات را متحجرانه بدانند كه به درد اداره جامعه نمي خورد، بي نتيجه و ابتر است، لذا براي تحقق آن نيز نيروي پاي كار مي خواهد، بايد با استمداد از اولياي الهي سعي كنيم كساني سركار بيايند كه به اين تفكر باور و اعتقاد داشته باشند. اين چيزي فراتر از كار علمي و مدرسه اي است، بلكه كار ميداني و عملي است، بايد در جامعه به روشنگري پرداخت و شاخصه ها و ريشه مشكلات را بيان كرد تا مردم كساني را انتخاب كنند كه تفكر صحيحي داشته باشند.

استاد اخلاق حوزه علميه قم در پايان با آرزوي اين كه مبادا شرمنده خون شهدا شويم، ادامه داد: بايد بر عمق تحقيقات و كارهاي علمي خود بيفزاييم و در جامعه نيز از تهمت و ناسزا نهراسيم تا بتوانيم وظيفه خود را به انجام برسانيم.

برای دریافت صوت این جلسه این‌جا را کلیک کنید!