تماشای فرزانگی و فروزندگی

تماشای فرزانگی و فروزندگی

رقعی، شومیز، 152 صفحه، چاپ اول 1386، چاپ سوم 1391.

«عالمان میراث‌داران پیامبران هستند»

بازشناسی و بازکاوی اندیشه‌ها، خردورزی‌ها و کوشش‌های اندیشمندان، سبب حیات فکری، فرهنگی و معنوی یک جامعه می‌باشد و در این رهگذر، این کتاب فرصتی برای سخن‌گفتن از ستاره فروزان آسمان حکمت و معرفت است، فرصتی که می‌توان از پنجرة نگاه حضرت آیت‌الله‌مصباح یزدی، به تماشای فرزانگی و فروزندگی حضرت علامه طباطبایی بنشینیم.
این کتاب برگرفته از مقالات و بیانات آیت‌الله‌مصباح یزدی دربارة علامه طباطبایی است که در شش فصل تهیه و تنظیم شده است. خلق و خوی علامه به عنوان طلایه‌دار تحقیق و تزکیه، روحیه ابتکاری ایشان در عرصه اندیشه و عمل و نیز نقش وی در معرفی اسلام و به‌خصوص شیعه به جهانیان، ایجاد وحدت حوزه و دانشگاه، توجه به نیاز زمانه و نیز کوشش‌های فرهنگی ایشان به‌عنوان سرچشمه فضل و فضیلت در زمینه احیای اندیشه و ارزش‌های اسلامی و انقلابی از جمله مباحث آغازین این نگاشته است.
همچنین در این کتاب، مؤلف محترم از علامه به‌عنوان مفسری گرانمایه یاد کرده‌اند و ضمن بررسی جایگاه تفسیر در میان علمای شیعه و سنی، به سبک و چگونگی روش تفسیر حضرت علامه اشاره کرده‌اند. پرهیز از تاویل‌های سلیقه‌ای، توجه به شرایط سیاسی و اجتماعی زمان، الهامات الاهی، و لزوم آموزش‌های تفسیری از جمله مطالبی است که در این بخش به آنها اشاره شده است.
حضرت استاد در ادامه این کتاب به ابعاد شخصیتی حضرت علامه و نبوغ فکری و علمی ایشان اشاره می‌کنند و ضمن توضیح نقش علامه در احیای تفکر اسلامی، ستیز با افکار انحرافی، تبیین مبانی فکری انقلاب اسلامی و ترویج معارف ناب در جامعه، به بیان ارتباط ایشان با دانشگاهیان، فروتنی آن بزرگوار در طرح مباحث فلسفی، نوآوری‌های حکیمانه آن حکیم گرانقدر در طرح مباحث مورد نیاز روز و پاسخ به شبهات و تفکرات الحادی پرداخته‌اند.
در پایان این کتاب هم ضمن آشنایی با اثر گران‌سنگ علامه با نام اصول فلسفه و روش رئالیسم، انگیزه نگارش، برجستگی‌ها و ارزشمندی‌ها، جایگاه والا و نقش تأثیرگذار این اثر را از زبان حضرت آیت‌الله‌مصباح در می‌یابیم.
این کتاب توسط جناب آقای غلامرضا گلی زواره تدوین و نگارش یافته و به همت انتشارات مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) چاپ و منتشر شده است.

بعض الأسئلة

كیف یمكن الحصول على ملكة التقوى و ما هی السبل العملیة للحصول علیها؟
اقرأ أكثر...
لا زال بعض المؤمنین یرى فی الأخباریة منهجاً فكریاً أصیلاً ومغایراً عن المنهجیة الأُصولیة، ویقول: «إنه لا یمتلك القناعة والحجة التامة بینه وبین الله عزّوجلّ فی سلامة وحجیة الاستنباط الأُصولی». ویفند رأی أحد الفقهاء العظام: «الأُصولیة المعاصرة أُصولیة نظریة فقط، ولكنها عملیاً...
اقرأ أكثر...
بعد سیاحة ممتعة فی رحاب رسائل بعض علمائنا الأعلام المتعلقة بتاثیر الزمان والمكان على الأحكام الشرعیة... اتسائل هل یسمى هذا التاثیر المطروح تاثیرا حقیقیا على الاحكام ام انه كنائی؟ واذا كان كنائیانخلص بذلك الى نتیجة واضحة هی أن ما كان كنائیا وعلى سبیل المجاز فهو لیس بحقیقی.. فما أطلق علیه تأثیر هو فی...
اقرأ أكثر...
السلام علیكم ورحمة الله وبركاته ما رأی سماحتكم بوجوب تقلید الأعلم ؟ وماالدلیل ؟ الرجاء التوضیح بشیء من التفصیل ﻋلاء حسن الجامعة العالمیة للعلوم الإسلامیة
اقرأ أكثر...
سماحة آیة الله مصباح الیزدی دام ظله الوارف السلام علیكم ورحمة الله وبركاته . السؤال: البعض یدعو إلی ترك ممارسة التطبیر بصورة علنیة أمام مرأی العالم لا لأنهم یعارضون حكم الفقیه ولكن من باب أن التطبیر لا یصلح أن یكون وسیلة دعویة إلی الإمام الحسین وإلی مذهب الحق . لذلك ینبغی علی من یمارس التطبیر...
اقرأ أكثر...
هل یقول سماحتكم دام ظلكم بإجتهاد السید علی الخامنئی دام ظله ؟
اقرأ أكثر...