علامه مصباح: امروز در اقصی نقاط عالم تشنگان حقیقت حضور دارند که ما نسبت‌ به آن‌ها نیز وظیفه داریم

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: نظام اسلامی نه تنها باید نیازهای خود را تأمین کند، بلکه باید پاسخگوی نیازهای حقیقت‌خواهان عالم باشد. اگر در بین مردم کسی باید به چنین اموری فکر کند، امثال شماها هستید و سنگین‌ترین بار مسئولیت امروز بر عهده شماهاست؛ این در حالی است که شاید هنوز برخی از این وظایف حتی به ذهنمان خطور هم نکرده است تا برای آن آماده شویم.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی آثار حضرت آیت‌الله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در دیدار با جمعی از دانشجویان امام صادق‌علیه‌السلام با اشاره به نعمت‌های عظیم خداوند متعال، به نعمت وجود قرآن اشاره و خاطر نشان کرد: با وجود این‌که این قرآن در دسترس ما قرار دارد، کسی نمی‌تواند ادعا کند که همه مفاهیم قرآن را می‌داند؛ ترجمه‌های موجود نیز بی‌اشکال نیستند و حتی بین خودشان اشکالاتی دارند؛ چه رسد به تفسیر قرآن و شناخت بطن قرآن. قرآن با این عظمت در اختیار ما قرار گرفته است، اما ما به بهانه‌های واهی از آن استفاده نکرده‌ایم!

آیت‌الله مصباح یزدی با اشاره به این‌که پیامبر‌صلی‌الله‌علیه‌وآله و اهل‌بیت‌علیهم‌السلام 250سال تمام همت و تلاش خود را انجام دادند و حتی جان خود را فدا کردند تا حقایق دین و قرآن را به بشر تعلیم دهند، افزود: لذا تفاسیری از قرآن مأثور از اهل بیت‌علیهم‌السلام در دسترس ما قرار دارد. در بین این همه مخلوق خداوند به ما این نعمت را داده است که دسترسی بیشتری به فرمایشات اهل‌بیت‌علیهم‌السلام داشته باشیم، اما ما چه کرده‌ایم؟! آیا صرفا با بوسیدن قرآن و احترام به آن حق قرآن را ادا کرده‌ایم؟!

وی با اشاره به این‌که باید قرآن و سیره اهل‌بیت‌علیهم‌السلام را بشناسیم و به دیگران نیز بیاموزیم، اظهار داشت: شناخت معارف دین، مقدمه‌ای برای عمل است و باید در عمل نیز به فرمایشات قرآن و سیره اهل‌بیت‌علیهم‌السلام پایبند باشیم.

آیت‌الله مصباح با بیان این‌که مجموع محتوای کتاب و سنت را می‌توان از یک دیدگاه به دو بخش کلی تقسیم کرد، خاطر نشان کرد:  بخشی مربوط به مسائل فردی و بخشی دیگر مربوط به مسائل اجتماعی و ارتباط با دیگران است که بخش اخیر، خود دارای قسمت‌های فراوانی است؛ ازارتباط و وظیفه نسبت به پدر و مادر و خانواده گرفته تا ارتباط با اهل شهر، کشور و همه مسلمانان. این قسمت حتی ارتباط و وظیفه ما نسبت به همه مردم دنیا را نیزشامل می‌شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به خاطراتی اظهار داشت: امروز ما غافلیم که در اقصی نقاط عالم، کسانی واقعا طالب شناخت حقیقت و پیروی از آن هستند؛ اما راهی برای شناخت آن ندارند؛ چند نفر داریم که بتوانند به زبان آن‌ها مسلط بوده و به معارف دین نیز آشنا باشند و سختی‌های زندگی در کشور غریب را بپذیرند تا تشنگان حقیقت را سیراب کنند؟

وی ادامه داد: نظام اسلامی نه تنها باید نیازهای خود را تأمین کند، بلکه باید پاسخ‌گوی نیازهای حقیقت‌خواهان عالم باشد. اگر در بین مردم، کسی باید به چنین اموری فکر کند، امثال شماها هستید و سنگین‌ترین بار مسئولیت امروز بر عهده شماهاست؛ این در حالی است که شاید هنوز برخی از این وظایف حتی به ذهنمان نیز خطور نکرده است تا برای آن آماده شویم.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم ساده‌ترین و کم‌هزینه‌ترین راه برای شناخت وظایف و توفیق علم به آن‌ها را دراز کردن دست گدایی به درگاه خداوند ذکر کرد و افزود: البته در این مسیر باید اولیای خداوند را نیز واسطه قرار دهیم؛ در حرم حضرت معصومه‌سلام‌الله‌علیها خالصانه گدایی کنیم و به جهل و معلومات اندک خود اعتراف کنیم و از آن‌ها بخواهیم تا دستمان را بگیرند.

وی شناخت و قدرت عمل را دو شرط تکلیف دانست و افزود: البته گمان می‌کنیم که توان و ظرفیت ما اندک است و لذا کاری انجام نمی‌دهیم؛ اما باید سعی کنیم تا توان و ظرفیت مورد نیاز را به دست بیاوریم و به دنبال فراهم کردن زمینه برای کسب قدرت بر انجام تکلیف باشیم.

علامه مصباح با اشاره به این‌که باید در انتخابات کسانی را انتخاب کنیم که نسبت به سایرین بهتر هستند، افزود: البته هیچ کس، کامل نیست؛ اما باید در بین کسانی که هستند، بهترین را انتخاب کنیم.

وی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم ادامه داد: از الطاف بی‌نهایت الهی این است که علاوه بر این‌که عقل و وحی و نعمت پیروزی انقلاب اسلامی و تحقق نظام اسلامی و دسترسی به کتاب و سنت را در اختیار ما گذاشته است، باز هم وعده داده است که اگر با استفاده از همین نعمت‌ها، یک قدم به سوی او گام برداشتیم، او ده قدم برای ما بر می‌دارد، بلکه آن را چند برابر می‌کند. از خزانه خداوند، کاسته نمی‌شود؛ حال که راه ارتباط با خدا تا این حد ساده است و این همه نعمت و وعده الهی در اختیار ماست، دیگر چه عذری برای کم کاری داریم؟!

آیت‌الله مصباح یزدی خاطر نشان کرد: از جمله وظایف ما این است که شکرگزار همه کسانی که در تحقق این نعمت‌ها سهیم بوده‌اند، باشیم؛ باید قدردان کسانی که انقلاب را به پیروزی رساندند و در رأس آن‌ها امام خمینی(ره) و همه کسانی که برای هدایت و تداوم آن تلاش کردند و در رأس آن‌ها مقام معظم رهبری و همه کسانی که جان یا سلامتی خود را فدا کرده‌اند و خانواده‌های آنان، باشیم.

گفتنی است این دیدار پنجشنبه نهم اسفندماه سال جاری در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار شد.

انتهای پیام/