به گزارش پایگاه اطلاعرسانی آثار حضرت آیتالله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در جمع دانشجویان و طلاب طرح ولایت مردمی در مشهد با اشاره به نعمت انقلاب اسلامی اظهار داشت: باید ببینیم وظیفه ما در مقابل این نعمت بینظیر چیست؟
وی با اشاره به سرگذشت انقلابهای دنیا، اظهار داشت: اولین وظیفه ما نسبت به این انقلاب عظیم این است که ماهیت این انقلاب را بشناسیم که آیا یک انقلاب نفعطلبانه و براساس اهداف مادی و حیوانی است، یا اهداف ایدئولوژیک دارد؟ بعد از اینکه فهمیدیم، باید ببینیم خطوطی اصلی که ما را به آن اهداف میرساند کدام است؟ سومین وظیفه نیز طراحی برنامههای زمانمند است که ما را به آن خطوط اصلی برساند.
آیتالله مصباح افزود: بحمدالله خداوند متعال رهبری تیزبین مانند امام خمینی(ره) به ما عطا کرد که جواب همه سؤالات فوق را داده است. اما نکته قابل توجه این که امروز نسل جوان و کنجکاو ما به دنبال این است که واقعیت را بشناسد و به یقین برسد؛ لذا اگر بخواهیم صرفا به سخنان امام(ره) اکتفا کنیم، ضمانتی ندارد که نسل آینده هم انقلابی بار بیاید؛ بلکه باید این مسایل به صورت ریشهای برای نسل جوان حل شود؛ بهخصوص اینکه شبانهروز صدها رسانه بیگانه - اعم از نویسا و غیرنویسا- و رسانههای مجازی افکار جوانهای ما را بمباران میکنند، آن هم با شبهاتی که همه درصدد تشکیک در همین مبانی انقلاب است و از اصل اعتقاد به خدا تا ولایتفقیه را مورد تشکیک قرار میدهد.
وی با اشاره به سؤال و شبهه دیگری گفت: شاید عدهای بگویند، کار امام(ره) در آن زمان درست بود، اما امروز، وضع فرق کرده و دلیلی ندارد که همان شیوه امام(ره) را ادامه دهیم.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطر نشان کرد: امروز در برخی نظریات در جامعه شناسی مطرح میشود که هر پدیدهای حیات و موت دارد، و انقلاب هم همین گونه است؛ اما رهبری با طرح این مسئله در بیانیه گام دوم این نکته را به خوبی روشن کردند که این انقلاب تمام شدنی نیست و مرگ ندارد؛ چون پایه آن فطرت انسان است که هرگز عوض نمیشود.
آیتالله مصباح در پاسخ به سؤالات مطرح شده، خاطر نشان کرد: بنیانگذار این انقلاب از روز اول بر اسلام تکیه داشتند، هر چند بر ظلم و ستمهایی که بر مردم روا میرفت نیز توجه داشتند، اما آنچه نسبت به آن هشدار میدانند و برای آن احساس خطر میکردند، اسلام بود.
وی با اشاره به تفاوت ماهوی انقلاب اسلامی با سایر انقلابهای دنیا، خاطرنشان کرد: تا اسلام را درست نشناسیم و نفهمیم اسلام به عنوان برنامهای برای رسیدن انسان به کمال و هدف نهایی چیست، جواب قاطعی برای سؤالات فوق نخواهیم داشت. لذا باید جوابهای مستحکمی ارائه کرد که بتواند نسل کنجکاو ما را قانع کند.
آیتالله مصباح ادامه داد: وظیفه اصلی و جدی ما این است که آگاهیمان را نسبت به انقلاب اسلامی افزایش دهیم، و این در صورتی ممکن است که بفهمیم انسان چیست، برای چه خلق شده و کمال نهایی او چیست؛ سپس باید ببینیم چه ارزشهایی باید در جامعه پیاده شود تا انسان به آن کمالها برسد، که پاسخ این سؤال همان مباحث فلسفه اخلاق و ارزشهاست.
وی افزود: به دنبال این مسایل، فلسفه حقوق مطرح میشود؛ همچنین وقتی همه مردم عمل نمیکنند یا کسانی منحرف شدند، یک دستگاه تنظیم کننده و مدیریت صحیحی باید باشد که تعیین ملاکها و معیارهای آن به فلسفه سیاست اسلامی مربوط میشود. در واقع این مجموعه مسائل، همین مطالبی است که در کتابهای طرح ولایت تنظیم شده تا این اهداف را تأمین کند، و نسلی به وجود بیاید که اسلام انقلابی یا انقلاب اسلامی را از ریشه بهتر بشناسد و اهداف آن را بهتر درک کند.