آیت الله مصباح یزدی: بیت الغزل خلقت، انسان است

پایگاه اطلاع رسانی آثار حضرت آیت الله مصباح یزدی: رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به جایگاه خلیفه اللهی انسان بیان کرد: منصب تعلیم و تعلم امتیاز ویژه پروردگار به بندگان برگزیده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آثار حضرت آیت الله مصباح یزدی، علامه محمد تقی مصباح یزدی ظهر پنچ شنبه بیست و هشتم اردیبهشت در دیدار جمعی از طلاب و دانشجویان جامعه‌الزهرا و دانشگاه‌های لرستان و یزدی با ایشان ضمن بیان برخی از شگفتی‌های عالم آفرینش گفت: هر روزه گوشه‌های جدیدی از جهان هستی کشف می‌شود بطوری که فاصله میان برخی از اجزای عالم خلقت بیش از میلیون‌ها سال نوری است و امروزه ثابت شده است که پهنه گیتی آنقدر گسترده است که ستاره‌ای که یک میلیون سال پیش نابوده شده است تازه نور آن به زمین می‌رسد که قدرت تصور این فاصله برای اکثر اذهان غیر ممکن است.
وی افزود: انسان بعنوان موجودی که در فضای لایتناهای جهان زندگی می‌کند قادر به انجام برخی عملیات‌های عقلی پیچده است، زیرا انسان مخلوقی متفاوت از سایر مخلوقات و مختار است که به اذن الهی قادر است خود طی طریق کند و مسیر زندگی خود را انتخاب کند.
این استاد اخلاق حوزه علمیه قم با بیان اینکه بیت الغزل خلقت، انسان است، تصریح کرد: هدف خلقت انسان قرب الهی است، اما از آنجا که انسان موجودی مختار است بالذات به سوی کمال سیر می‌کند، اما بالعرض انسان‌ها می‌توانند جهنمی شوند.
عضو خبرگان رهبری خلقت انسان‌ها را متفاوت دانست و گفت: انسان بعنوان خلیفه خداوند قادر است مسیر و راه خود را انتخاب کند اما انسان ها از لحاظ بهره‌گیری از عقل متفاوت‌اند.
علامه مصباح یزدی انبیاء را واسطه دریافت وحی دانست و خاطر نشان کرد: انسان‌ها از دریافت مستقیم وحی محروم‌اند و به واسطه پیامبران اولواالعزم به معارف وحیانی دست می‌یابند، اما میزان بهره‌مندی انسان‌ها از وحی نیز متفاوت است و هر کس به فراخور تلاش‌هایش به درک بخشی از معارف وحیانی توفیق پیدا می‌کند.
وی ادامه داد: خداوند علاوه بر امتیاز خلافت که به عموم انسان ها عطا نموده ویژگی خاص دیگری نیز به بندگان برگزیده خود عطا کرده و آن خلافت در آموزش است و خداوند به برخی از بندگان برگزیده، قدرت آموزش و تربیت عنایت نموده است.
عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه معلمان واسطه‌های هدایت دیگران هستند خاطر نشان کرد: نقش معلم در جامعه، ابتدا هدایت خود و سپس هدایت دیگران است، در جامعه اسلامی معلم جانشین خداست و همانطور که انبیاء بطور مستقیم وظیفه هدایت بندگان خداوند را بر عهده داشتند، معلمان نیز با واسطه این کار را انجام می‌دهند.
این استاد اخلاق حوزه علمیه قم با بیان روایتی به ارزش کار معلمان پرداخت و تأکید کرد: کاری ارزشمندتر از جانشینی خدا در امر تعلیم و تربیت در جهان وجود ندارد و مؤید این ادعا، قول پیامبر اکرم(ص) است که خطاب به امام علی(ع) هنگامی که با عده‌ای برای آرام نمودن امور، عازم یمن بودند فرمودند: «اگر کاری کنی که یک نفر به دست تو هدایت شود برای تو بهتر است از همه آنچه که خورشید بر آن می‌تابد».
علامه مصباح یزدی با بیان اینکه اولین و آخرین هدایتگر خداست و انسان‌ها در امر هدایت واسطه هستند، تصریح کرد: هدایت یک انسان چنان ارزشی دارد که تمام خوبی‌های دیگر با آن قابل مقایسه نیستند و در روایت وارده از پیامبر اکرم(ص) مقام هدایت اختصاص به شخص امیرمؤمنان(ع) ندارد و ارزش والای بیان شده به خود امر هدایت تعلق دارد، هر چند که باید متذکر شد که همه ما ریزه‌خوار خوان مولا علی و آل علی(ع) هستیم.
وی به شیوه‌های هدایت اشاره و تأکید کرد: اصلی‌ترین راه برای هدایت جوانان و مردم ارائه و در دسترس قرار دادن آموزه‌های اصیل اسلامی و پاسخگویی به شبهات است که خوشبختانه آثار مکتوب گرانبهایی در زمینه آموزه‌های غنی اسلامی وجود دارد و از جمله این آثار ارزشمند و مفید برای عموم مردم، آثار شهید مطهری است.
عضو خبرگان رهبری ضمن تجلیل از شخصیت والای شهید مطهری گفت: ارزشمندی آثار شهید مطهری از آنجا نشأت می‌گیرد که وی خود را وقف خدا کرده بود و کمتر کسی را می‌توان یافت که برکات وجودی‌اش به پای شهید مطهری برسد و این در حالی است که ایشان زمانی از میان ما رفت که تازه در میان مردم شناخته شده بود و مشتاقان زیادی طالب استفاده از محضر ایشان بودند.
این استاد اخلاق حوزه علمیه قم با تأکید بر ادامه دادن راه و آرمان‌های شهید مطهری تصریح کرد: راه شهید مطهری پایان نیافته است و کارهای زیادی در زمینه نشر فرهنگ اسلامی بر زمین مانده است، از جمله شبهات عقیدتی ـ فرهنگی جدید که پاسخگویی و مقابله با این شبهات از رسالت‌های اصلی جامعه فرهنگیان کشور است.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) افزود: خلافت مراتب گوناگونی دارد و منزلت خلیفه خدا بودن اقتضا می‌کند که انسان در برابر مشکلات عالم ساکت ننشیند و در حد توان خود در راه نشر ارزش های الهی و انسانی تلاش کند.
علامه مصباح یزدی ادامه داد: پیامبر اسلام در هزار و چهارصد سال قبل خلفای خود را در آخر الزمان انسان‌هایی معرفی کرد که خود هدایت یافته‌اند و به هدایت دیگران مشغولند.

برای دریافت صوت این جلسه اینجا را کلیک کنید!

آخرین محتوای سایت

خطر يهدد أجيالنا القادمة
بسم الله الرحمن الرحيم الحمد لله ربّ العالمين والصلاة والسلام على سيّد الأنبياء والمرسلين حبيب إله...
نقش زیارت در تقویت باورهای دینی
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم الْحَمْدُللهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلامُ...
رسالت جهانی روحانیت
بِسْمِ اللّهِ الْرَّحْمنِ الرَّحیمْ اَلْحَمْدُ لِلّهِ رَبِّ الْعالَمین وَالصَّلاةُ وَالسَّلامُ...
جدایی از اهل‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌بیت؛ عامل انحراف از ایمان
بِسْمِ اللّهِ الْرَّحْمنِ الرَّحیمْ اَلْحَمْدُ لِلّهِ رَبِّ الْعالَمین وَالصَّلاةُ وَالسَّلامُ...
اهمیت اخلاص و نگاه جهانی داشتن در فعالیت‌‌‌‌‌های دینی
بِسْمِ اللّهِ الْرَّحْمنِ الرَّحیمْ اَلْحَمْدُ لِلّهِ رَبِّ الْعالَمین وَالصَّلاةُ وَالسَّلامُ...
شرایط و موانع تحقق ایمان
بِسْمِ اللّهِ الْرَّحْمنِ الرَّحیمْ الْحَمْدُ للهِ رَبِّ العَالَمِین وَ صَلَّی اللهُ عَلَی...
وظیفه حوزه علمیه در خنثی‌سازی توطئه‌های فرهنگی دشمن
بِسْمِ اللّهِ الْرَّحْمنِ الرَّحیمْ اَلْحَمْدُ لِلّهِ رَبِّ الْعالَمین وَالصَّلاةُ وَالسَّلامُ...
ارزش واقعی شهادت در راه خدا
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم الْحَمْدُ للهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلَوةُ وَالسَّلامُ...