به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آثار حضرت آیت الله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در مراسم جشن عمامه گذاری طلاب، با اشاره به اهمیت تلبس به لباس مقدس روحانیت اظهار داشت: اصولا و به طور طبیعی، هر کس به هر چیزی علاقه داشته باشد، دوست دارد به آن انتساب و شباهتی پیدا کند.
علامه مصباح یزدی با اشاره به خاطرهای اظهار داشت: قبل از انقلاب وقتی امام (ره) درس اخلاق میگفتند، برخی از دوستان ایشان از روی محبت و عشقی که به ایشان داشتند، ناخودآگاه راه رفتن و حرف زدن و حرکاتشان نیز شبیه امام (ره) شده بود، زیرا محبت سبب میشود که نشانهای از فرد مورد علاقه در شخص ایجاد شود.
وی با اشاره به این که انسان به صورتهای مختلفی میتواند دیگران را به دین و ارزشهای دینی دعوت کند، ادامه داد: ظاهرا زبان و قلم از جمله راههای دعوت است؛ اما یک راه طبیعی دیگر، دعوت دیگران با رفتار است؛ و فردی که لباس روحانیت را میپوشد و در خیابان ظاهر میشود، مردم ناخودآگاه به یاد دین میافتند؛ ولو این که برخی از مردم خوششان نیاید که به یاد دین بیفتند؛ لذا وجه دیگر اهمیت این لباس آن است که مردم را به یاد دین و وظایف شرعی میاندازد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به نعمت انقلاب و تأثیر آن در جوامع دیگر اظهار داشت: البته هنوز زود است که بتوان آثار این انقلاب را در جهان را ارزیابی کرد؛ اما این انقلاب با اسم روحانیت و لباس روحانیت توأم شده است؛ لذا هرکسی ملبسین به این لباس را ببیند، یاد امام (ره) و انقلاب میافتد.
این فیلسوف اسلامی با اشاره به خاطرهای از حضور خود در آمریکا اظهار داشت: در آمریکا برخی سربازان به بنده احترام نظامی میگذاشتند؛ در واقع آنها هر چند نه ارادتی به امام (ره) داشتند و نه وظیفهای نسبت به ادای احترام داشتند، اما با دیدن لباسی که شبیه لباس امام (ره) است، احترام نظامی میگذاشتند. یعنی هیبت امام (ره) چنان بود که لباس شبیه ایشان هم سبب شده بود تا از کنار هر مرکز سیاسی رد میشدیم، محافظان آن احترام بگذارند.
وی با اشاره به این که حضرت امام (ره) از نظر مالی و امکانات بسیار ضعیف بود، افزود: اخلاص امام (ره) کاری کرد که کاخ زورگویان عالم به لرزه درآید، و از این رو، لباس روحانیت از جهت شباهت به امام، افراد را به یاد انقلاب میاندازد، ولو ضد انقلاب باشند.
استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به بهانه گیریهای عدهای از طلاب برای عدم تلبس گفت: در پاسخ کسانی که میگویند هنوز لیاقت نداریم، باید گفت: مگر انسان که انسان شده، لیاقت خودش بوده است؟ آیا غیر از فضل و رحمت الهی بوده است؟ انسان از یک نطفه نجس و بدبویی خلق شده و خداوند به او نعمت و کرامت بخشیده است. لذا همه آنچه داریم و مخصوصا قدمی که در راه اهل بیت (ع) برمیداریم، همه از رحمت و فضل خداست، و این تلبس هم نعمت اوست؛ و البته همه نعمتهایی که خدا به ما داده، وسیلهای برای امتحان و آزمایش است؛ لذا اگر هم فضیلتی داریم در اصل مال خداست و بالعرض به ما نسبت داده میشود.
وی با اشاره به این که گاهی شایعات و گاه عملکرد اشتباه برخی روحانیون سبب شده تا عدهای از مردم به روحانیت بدبین شوند، ادامه داد: فداکاریها و گذشت و ایثار روحانیان در نهضت اسلامی سبب شد تا بدبینیهایی که عدهای نسبت به روحانیت داشتند، ترمیم شود، اما هنوز هم برخی رفتارهای اشتباه و بدبینیها وجود دارد؛ همچنین ممکن است برخی از مردم توقعاتی از نظام داشتند که برآورده نشده و روحانیان را مسئول آن میدانند!
آیت الله مصباح راه مبارزه با این شایعات و سوءتفاهمها را مراقبت و خدمت صادقانه دانست و ادامه داد: نباید به خاطر این موارد، سرشکسته شد؛علاج آن هم ملبس نشدن نیست؛ بلکه باید به مردم خدمت صادقانه کنیم تا نظر آنها را عوض کنیم؛ حتی بدیهای آنها را با رفتار خوب، پاسخ دهیم تا متوجه شوند نباید بدبینی نسبت به برخی روحانینمایان را به همه تعمیم دهند.
وی افزود: به خاطر همین ویژگی ها، به عنوان روحانی باید توجه داشته باشیم که ناخودآگاه رفتاری از ما سر نزند که موجب بدبینی و ضعف ایمان افراد شود؛ و همین مسائل سبب میشود تا افرادی که ملبس به لباس روحانیت شده اند، بیشتر مراقبه داشته باشند و مسائل شرعی و اخلاقی و اجتماعی را بیشتر رعایت کنند.
در ادامه این مراسم تعدادی از طلاب به دست علامه مصباح یزدی به لباس مقدس روحانیت ملبس شدند.
گفتنی است این مراسم 15 شهریور ماه در آستانه عید غدیر و همزمان با میلاد امام هادی (ع) در نمازخانه مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار شد.