علامه مصباح: آمریکا اگر بخواهد غلطی بکند، از طریق خودی‌ها انجام می‌دهد

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار داشت: خدا نکند روزی بیاید که ببینیم دستاوردهای انقلاب بر باد رفته است و ما در خواب بوده‌ایم! آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند؛ اما اگر بخواهد غلطی بکند، به دست خودی‌ها انجام می‌دهد؛ لذا باید فعالیت‌های انجام شده در طول چهل سال گذشته بازنگری، و بر اساس آن برای آینده برنامه‌ریزی شود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی آثار حضرت آیت‌الله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در دیدار با جمعی از فرماندهان مراكز بصیرت افزایی حوزه نمایندگی ولی فقیه در سپاه، با معرفی انقلاب اسلامی به عنوان نعمتی بی‌نظیر در طول تاریخ، خاطر نشان كرد: در طول چهل سال پس از پیروزی انقلاب، حضرت امام(ره)، رهبر معظم انقلاب و دیگر شخصیت‌ها در مورد این نظام و بركاتش، سخن‌ها گفته‌اند؛ اما اگر چندین برابر آنچه تا به حال بیان شده نیز از انقلاب و بركاتش گفته شود، هنوز حق این انقلاب و بركات آن ادا نمی‌شود. این نعمت خیلی بزرگتر از آن است كه با این گفتگوها بتوان حق آن را ادا كرد.

آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی با اشاره به این كه قدردانی از این نعمت وظیفه همه كسانی است كه در پرتو آن قرار گرفته‌اند، افزود: شكر نعمت انقلاب نگهداری، گسترش و انتقال آن به نسل آینده است؛ اما این نعمت بسیار گسترده و دارای ابعاد مختلفی است كه یك گروه و یك صنف نمی‌تواند همه این وظایف را بر عهده بگیرد، و هر كس در هرصنفی كه هست، باید وظیفه خود را برای شكرگزاری از این نعمت عظیم انجام دهد.

وی با اشاره به این كه سپاه، نهاد مقدسی است كه از بطن انقلاب روئیده و امام راحل(ره) نیز عنایت فراوانی نسبت به این نهاد داشتند، اظهار داشت: سپاه، ابعاد مختلفی دارد كه جنبه نظامی، تنها یك از آنها است، و البته بیشتر به همین عنوان شناخته می‌شود؛ اما هم‌چنان‌كه رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند، پاسداری از انقلاب فقط به كار نظامی نیست؛ هر كجا خلائی در حفاظت از انقلاب احساس شود، سپاهیان اولین كسانی هستند كه برای پاسداری از انقلاب، اقدام می‌كنند؛ رسیدگی به مشكلات ناشی از زلزله كرمانشاه یكی از این نمونه‌ها است؛ فرمانده سپاه با همه مسئولیت‌ها، خودش به مناطق زلزله‌زده رفته، و به كارها سركشی می‌كند. لذا موقعیت سپاه، نسبت به سایر نهادها بسیار متفاوت است.

علامه مصباح یزدی خاطر نشان كرد: باید توجه داشت كه مهم‌ترین خدمات در نظام اسلامی كارهایی است كه با جوهره انقلاب ارتباط دارد، و آن اسلام است؛ زیرا ویژگی انقلاب ما در بین همه انقلاب‌ها، اسلامی بودن آن است. البته باید بدانیم اسلام فقط یك اسم و عنوان نیست، بلكه نشانگر ماهیت این انقلاب است؛ ماهیتی كه باید آن را شناخت و باور كرد، و به دستوراتش عمل كرد. پاكستان و موریتانی هم حكومت خود را جمهوری اسلامی عنوان می‌كنند؛ ولی اگر افزودن پسوند «اسلامی» به تنهایی كشوری را اسلامی می‌كرد، نیازی به این همه فداكاری نبود!

وی با بیان این‌كه زمانی كشور ما اسلامی است، كه روح اسلام در دل‌ها وجود داشته باشد، ادامه داد: قدم اول در این مسیر، شناختن اسلام است؛ چون اگر اسلام به درستی شناخته نشود، بقیه امور نیز بر اساس شناخت نادرست پیش می‌رود. صدام هم مدعی اسلام بود! اما اسلام واقعی با آنچه صدام می‌شناخت، فاصله زیادی دارد.

آیت‌الله مصباح تأكید كرد: اسلامی بودن یعنی این كه مردم، اسلام را به خوبی شناخته و آن را باور كنند و وعده‌های آن را باور داشته باشند و بدانند كه «لَیَنْصُرَنَّ اللهُ مَنْ یَنْصُرُهُ». از همین رو هر كس نسبت به این نظام علاقه بیشتری داشته باشد، باید بیشتر به دنبال اجرای احكام اسلام باشد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با یادآوری این‌كه از ابتدای تشكیل سپاه، آموزش عقیدتی، سیاسی نیز جزو برنامه‌های آن وجود داشت، افزود: این بدان معنا است كه كمبود مهمی كه در آن زمان وجود داشت و بنیانگذاران سپاه هم به خوبی آن را درك كرده بودند، همان شناخت صحیح اسلام از طریق آموزش صحیح آن است. چون بدون آموزش صحیح ممكن است، از اسلام سوء استفاده شود؛ همانگونه كه امروز در عربستان به اسم اسلام، این همه جنایت، توجیه می‌شود. اگر شناخت صحیحی از اسلام نباشد، حتی در داخل کشور ما نیز افرادی تحت تأثیر تفکرات سلفی‌گری قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: هیچ كاری جای آموزش صحیح معارف اسلامی را نمی‌گیرد؛ علت جنگ خوارج با حضرت امیر(ع)  این بود که چرا آن حضرت حکمیت را پذیرفته بود؛ در حالی‌كه حکم فقط مخصوص خدا است و تن دادن حكمیت غیر خدا خلاف اسلام است! سرانجام نیز یکی از همان خوارج حضرت علی علیه‌السلام را به شهادت رساند. این خوارج مخالف خدا و قرآن نبودند، اما چون فهم صحیحی از اسلام نداشتند، چنین کردند. از همین‌رو می‌توان گفت بدون شک مهم‌ترین رکن سپاه پاسداران، كه خود، یك از ارکان بزرگ انقلاب اسلامی است، نهاد آموزش است.

آیت‌الله مصباح یزدی با اشاره به لزوم مرور کارهای انجام شده در زمینه آموزش از ابتدای تأسیس سپاه تا کنون، اظهار داشت: ارایه آمار كار دشواری نیست؛ اما باید واقعیت‌ها دیده شود. ما باید بر اساس واقعیات نقاط ضعف و قوت را بشناسیم، تا بتوانیم نقص‌ها را برطرف کنیم، و بر نقاط قوت تأکید کنیم.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به این که جوانان پرانرژی و صلاحیت‌داری باید عهده‌دار مرور این فعالیت‌ها و شناختن نقاط ضعف و قوت آنها شوند، افزود: در این جهت باید ضمن انجام تحقیقات میدانی، تمامی نواقص ـ‌هر چند محتمل‌ـ شناسایی شوند، و برای اصلاح هر یك از آنها تدبیر مناسبی اندیشیده شود. در مرحله بعد نیز باید راه‌كارهایی برای تأثیرگذاری بهتر و بیشتر بر افراد جامعه به كار گرفته شود.

وی ادامه داد: خوشبختانه امروز بعد از 40 سال، آمادگی بیشتری وجود دارد كه کسانی در این زمینه به مدد سپاه بیایند؛ تحولاتی که در حوزه علمیه در طول این 40 سال صورت گرفته، حوزه را نسبت به قبل از انقلاب کاملا متفاوت كرده است، و می‌توان ادعا كرد امروز حوزه علمیه ما توانایی رقابت با دانشگاه‌های مهم دنیا را دارد. اما باید ارتباطاتی با نهادهای دیگر وجود داشته باشد، تا بتوان از نیروهای مناسب حوزه در این مسیر استفاده کرد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به این که منطق کار فرهنگی با کار نظامی متفاوت است، خاطر نشان کرد: برخی گمان می‌کنند که می‌توان کار فرهنگی را با دستور و فرمان به پیش برد؛ در حالی که چنین نیست. چون هر کاری باید به روش خودش انجام شود. اگر ما خواستیم فعالیت فرهنگی داشته باشیم، باید لوازم آن از انجام تغییرات لازم در کتاب‌ها، تا تغییر در شیوه تدریس و تبیین مطالب را هم بپذیریم..

وی افزود: طبعاً در این مسیر کسانی مانند مسئولین عقیدتی سپاه که تجربه بیشتری در این زمینه دارند، بهتر از فرماندهان نظامی حق اظهار نظر دارند؛ چون اشتباهات را بهتر لمس کرده‌اند.

این فیلسوف و متفکر اسلامی با اشاره به این که در سال‌های اخیر با گسترش فضای مجازی، زمینه ورود شبهات به ذهن نوجوانان، جوانان و سایر مردم به شدت گسترده شده، اظهار داشت: از ابتدای خلقت حضرت آدم تاکنون، چنین فساد فکری وجود نداشته است؛ تا جایی كه حتی اطفال خردسال هم در معرض این شبهات قرار گرفته‌اند. از سوی دیگر، سخنان برخی مسئولان نیز حاكز از آن است که آنها هم آن‌چنان كه باید، مبانی این انقلاب را باور ندارند.

وی افزود: یکی ازمسئولان رده بالای نظام، دموکراسی را اوج تفکر بشری می‌دانست؛ به این معنا که هر نظریه سیاسی غیر از آن، کمتر و کهنه‌تر از این نظریه پیشرفته است! این شخص در گفته‌های خود اظهار می‌كرد که ولایت فقیه، از آن جهت که در قانون اساسی كشور آمده، مورد قبول است! این، یعنی چه؟ یعنی می‌توان با یک رفراندوم، همه قانون، از جمله این اصل را تغییر داد!

آیت‌الله مصباح یزدی با اشاره به این که برخی ولایت فقیه را دیکتاتوری می‌دانند، خاطر نشان كرد: برخی مسئولان كشور، هرچند صریحاً این مطلب را به زبان نمی‌آورند، اما در عمق دلشان همین باور هست، و با کنایه منظورشان را می‌رسانند! طبیعتاً چنین كسانی باور ندارند که امر ولی فقیه لازم‌الاجرا است. آنها خود را فهیم‌تر و باسوادتر از رهبری می‌دانند؛ طبیعی است كه نوجوانان ما نیز که دائماً چنین افکاری به مغزشان سرازیر می‌شود، تحت تأثیر قرار می‌گیرند.

وی افزود: اگر ما در برابر این وضعیت کاری نکنیم، نباید انتظار داشته باشیم كه افرادی مثل شهید فهمیده و شهید حججی در نسل بعد تربیت شوند و با وجود این همه شک و شبهه چنین امری شدنی نیست.

علامه مصباح یزدی در پایان تأكید كرد: خدا نکند روزی بیاید که ببینیم دستاوردهای انقلاب بر باد رفته، و ما در خواب بوده‌ایم! آری، آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند؛ اما اگر بخواهد غلطی بکند، به دست همین افراد خودی انجام می‌دهد. دل خوش كردن به این‌كه فلان سازمان و نهاد را داریم، نمی‌تواند جوابگوی مشکلات فکری امروز جامعه باشد؛ بلكه باید فعالیت‌های انجام شده در طول چهل سال گذشته را بازنگری كنیم، و بر اساس آنها برای آینده برنامه‌ریزی داشته باشیم.

گفتنی است دیدار علامه مصباح یزدی با جمعی از فرماندهان مراكز بصیرت‌افزایی حوزه نمایندگی ولی فقیه سپاه، در تاریخ هجدهم دی ماه سال‌جاری در محل مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد.

 انتهای پیام/