ارتباط یکپارچه میان معارف اسلامی تنها در آثار علامه طباطبایی دیده می شود

علامه مصباح با بیان اینکه میان آموزه های اسلامی ارتباطی یکپارچه و ارگانیک برقرار است، خاطرنشان کرد: تنها در آثار علامه طباطبایی می توان این ارتباط یکپارچه را میان معارف اسلامی مشاهده کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آثار آیت الله مصباح، ایشان در دیدار با میهمانان خارجی همایش اندیشه های علامه طباطبایی (ره)، که در تاریخ 24 آبان 93 در سالن تشریفات مؤسسه امام خمینی (ره) برگزار شد ضمن قدردانی از حضور میهمانان، خاطرنشان کرد: این همایش شروعی برای معرفی و بهره مندی از نظریات و اندیشه های علامه طباطبایی برای اندیشمندان و محققین علوم اسلامی به شمار می رود.

ایشان با اشاره به جایگاه علامه طباطبایی (ره) اظهار داشت: دست تقدیر الهی چنین رقم می خورد که ایشان از تبریز به قم بیایند و در ابتدا در قم ناشناخته باشند و به تدریس فقه، ‌اصول و تفسیر بپردازند، و در کمال سادگی و با امکانات اندک زندگی کنند. اما با اخلاصی که در فعالیت های خود داشتند خداوند چنان برکتی به ایشان عنایت کرد که همه کشورهای اسلامی از آثار ایشان بهره مند هستند.

وی تصریح کرد: این لطف الهی در حق حضرت علامه چنان گسترده است که هیچ محققی در امور قرآنی وجود ندارد که فعالیت قرآنی انجام دهد و بی نیاز از تفسیر گرانسگ ایشان باشد.

آیت الله مصباح با اشاره به اینکه پدیده های مادی در گذر زمان کم رنگ می شوند، یادآور شد: کتاب شریف المیزان هم از پدیده‌های مادی جدا نیست و پژوهش های مستمر در عرصه المیزان زمینه حفظ آن را فراهم می کند.

ایشان نگاه ها به اسلام و آموزه های شریعت را متفاوت برشمرد و افزود: بعضی اسلام را مانند دسته گلی تصور می‌کنند که هر گل فی نفسه هیچ ارتباطی با بقیه ندارد و حلقه وصل این گل‌ها تنها نخی است که آن ها را به‌هم وصل می کند.

وی ادامه داد: نگاه دیگری هم به اسلام وجود دارد که تمام اجزاء آن را مانند یک درخت یکپارچه و مرتبط می داند به طوری که هر بخش آن مکمل بخش دیگری از این مجموعه است.

علامه مصباح با بیان اینکه میان آموزه های اسلامی یک ارتباط یکپارچه و ارگانیک برقرار است، خاطرنشان کرد: تنها در آثار علامه طباطبایی می توان این ارتباط یکپارچه را میان معارف اسلامی مشاهده کرد.

ایشان با اشاره به اینکه، نگاه ارگانیک به آموزه های اسلامی به برکت علامه در میان شاگردان ایشان نیز مورد توجه واقع شده است، اظهار داشت: از شاگردان علامه بویژه آیت الله جوادی تشکر می کنم که تمام تلاش خود را در مسیر قرآن قرار دادند.

وی خاطرنشان کرد: در یک جمله شخصیت علامه طباطبایی و جایگاه ایشان را در این می توان فهمید که اگر علامه نبود و تفسیر المیزان و کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم نوشته نمی شد، شاگردانی مانند علامه مطهری و بزرگان دیگر در حوزه پدید نمی آمدند و حوزه از برکات بزرگی محروم می شد.

آیت الله مصباح تأکید کرد: برکاتی که در نیم قرن اخیر موجب رشد و بالندگی حوزه علمیه شده است متأثر از برکات علامه طباطبایی (ره) می باشد.

وی افزود: ما نیز باید تلاش کنیم تا حقیقت اسلام را بشناسیم و سنت های الهی را عمل کنیم و در ادای امانتی که بر دوش ما قرار داده شده همت کنیم.

ایشان در پاسخ به سوالی درباره عربی نوشته شدن تفسیر شریف المیزان، یادآور شد: پاسخگویی به شبهاتی که از طرف علمای عرب زبان به آیات و تفسیر قرآن می شد، مناسبت میان تفسیر نوشته شده با آیات و روایات، و توجه بیشتر اندیشمندان حوزوی به کتاب های عربی،‌ زمینه برای نگارش تفسیر المیزان به زبان عربی شده است.

آخرین محتوای سایت

کتاب صوتی «راهیان کوی دوست» منتشر شد
کتاب صوتی «راهیان کوی دوست» در پایگاه اطلاع‌رسانی آثار حضرت‌آیت‌الله مصباح یزدی ـ‌رضوان‌الله علیه‌ـ...
درس‌هایی سرنوشت‌ساز از ابعاد شخصیتی شهید مطهری‌‌رضوان‌‌الله‌‌علیه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِیمِ السَّلَامُ عَلَیكَ یا أَبَا صَالِحٍ الْمَهْدِی، أَحْسَنَ...
جدا کردن انسان‌ها از دین؛ بزرگترین خیانت به بشریت!
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم الْحَمْدُللهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلامُ...
نوجوانی؛ فرصتی بی‌نظیر جهت تقویت ارتباط با امام زمان‌عجل‌‌الله‌‌فرجه‌‌الشریف
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم الْحَمْدُ للهِ رَبِّ العَالَمِین وَصَلَّی اللهُ عَلَی...
آموزه‌هایی از سیره رفتاری و مبارزاتی شهید نواب صفوی
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم الْحَمْدُللهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلامُ...
امامت؛ ستون جاویدان هدایت بشریت
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم الْحَمْدُللهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلامُ...
روش‌ صحیح در طلب حاجت از اهل‌بیت‌صلوات‌‌الله‌‌علیهم‌‌اجمعین
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم الْحَمْدُللهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلامُ...
جلسه چهارم؛ آیات متشابه؛ ابزار فتنه‌‌انگیزان برای گمراهی امت اسلامی
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم الْحَمْدُللهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلامُ...

بعض الأسئلة

كیف یمكن الحصول على ملكة التقوى و ما هی السبل العملیة للحصول علیها؟
اقرأ أكثر...
لا زال بعض المؤمنین یرى فی الأخباریة منهجاً فكریاً أصیلاً ومغایراً عن المنهجیة الأُصولیة، ویقول: «إنه لا یمتلك القناعة والحجة التامة بینه وبین الله عزّوجلّ فی سلامة وحجیة الاستنباط الأُصولی». ویفند رأی أحد الفقهاء العظام: «الأُصولیة المعاصرة أُصولیة نظریة فقط، ولكنها عملیاً...
اقرأ أكثر...
بعد سیاحة ممتعة فی رحاب رسائل بعض علمائنا الأعلام المتعلقة بتاثیر الزمان والمكان على الأحكام الشرعیة... اتسائل هل یسمى هذا التاثیر المطروح تاثیرا حقیقیا على الاحكام ام انه كنائی؟ واذا كان كنائیانخلص بذلك الى نتیجة واضحة هی أن ما كان كنائیا وعلى سبیل المجاز فهو لیس بحقیقی.. فما أطلق علیه تأثیر هو فی...
اقرأ أكثر...
السلام علیكم ورحمة الله وبركاته ما رأی سماحتكم بوجوب تقلید الأعلم ؟ وماالدلیل ؟ الرجاء التوضیح بشیء من التفصیل ﻋلاء حسن الجامعة العالمیة للعلوم الإسلامیة
اقرأ أكثر...
سماحة آیة الله مصباح الیزدی دام ظله الوارف السلام علیكم ورحمة الله وبركاته . السؤال: البعض یدعو إلی ترك ممارسة التطبیر بصورة علنیة أمام مرأی العالم لا لأنهم یعارضون حكم الفقیه ولكن من باب أن التطبیر لا یصلح أن یكون وسیلة دعویة إلی الإمام الحسین وإلی مذهب الحق . لذلك ینبغی علی من یمارس التطبیر...
اقرأ أكثر...
هل یقول سماحتكم دام ظلكم بإجتهاد السید علی الخامنئی دام ظله ؟
اقرأ أكثر...