علامه مصباح یزدی: کسی می‌تواند راهنمای دیگران باشد، که خودسازی کرده باشد

استاد حوزه علمیه قم با توصیه مدیران آموزش و پرورش به افزایش اطلاعات و تزكیه گفت: باید خود را به مطالعه، خودسازی و محاسبه نفس مکلف بدانیم، چرا که کسی می‌تواند راهنمای دیگران باشد که خودش را ساخته باشد و این ازجمله مسائلی است که نمی‌توان با بخشنامه و دستورالعمل حل کرد، بلکه باید به عنوان یک مسلمان خودسازی کرد
استاد حوزه علمیه قم با توصیه مدیران آموزش و پرورش به افزایش اطلاعات و تزكیه گفت: باید خود را به مطالعه، خودسازی و محاسبه نفس مکلف بدانیم، چرا که کسی می‌تواند راهنمای دیگران باشد که خودش را ساخته باشد و این ازجمله مسائلی است که نمی‌توان با بخشنامه و دستورالعمل حل کرد، بلکه باید به عنوان یک مسلمان خودسازی کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آثار حضرت آیت الله مصباح یزدی رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم در دیدار با جمعی از مدیران آموزش و پرورش استان قم با استفاده از آیات قرآن، وظیفه اصلی انبیا را تعلیم و تربیت دانست و گفت: انقلاب اسلامی یک پدیده عظیم در جهان است که بر اساس انگیزه‌ها‌ی فرهنگی با هدف ترویج افکار و ارزش‌های اخلاقی و مبارزه با انحرافات پدید آمد.
علامه مصباح یزدی با اشاره به تأکیدات امام راحل(ره) بر ضرورت تحول بنیادین در سازمان‌ها‌ی مختلف به ویژه آموزش و پرورش گفت: به علت نابسامانی‌ها‌ی مختلف در کشور و به ویژه مشکلات جنگ و توطئه‌ها‌ی دشمنان مجالی برای این تحولات فراهم نشد.
وی ادامه داد: متأسفانه در درون نظام هم افرادی پیدا شدند که نه تنها اهمیت چندانی به این مسائل نمی‌دادند، بلکه گاهی گرایش سکولاریستی داشتند.
علامه مصباح یزدی با اشاره به نقش تأثیرگذار فرهنگیان در پیروزی انقلاب اسلامی گفت: امروز نیز برای تحقق اهداف فرهنگی امید بسیاری به قشر فرهنگی پرتلاش و دلسوز و کم توقع است.
وی با تأکید بر لزوم پرداختن به کارهای متمرکز گفت: علیرغم فعالیت‌های گسترده‌ای که برای کارهای فرهنگی انجام شده، بازده چندانی حاصل نشده است، چرا که فعالیت‌ها به‌صورت متمرکز شکل نگرفته و موازی کاری شده است.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه دو نوع تلاش باید در کشور صورت گیرد گفت: یک بخش از این فعالیت‌ها مربوط به تصمیم‌گیری و قانون‌گذاری و اجرای آن در سطح کلان است که وظیفه مسئولان است، اما بخش دیگر آن مربوط به کارهای مردمی است، یعنی هر یک از ما نه به عنوان وظیفه دولتی بلکه به عنوان یک مسلمان انقلابی که خود را مدیون خون شهدا می‌دانیم باید به انجام وظیفه بپردازیم.
وی ادامه داد: باید دلسوزانه طرحی را که می‌تواند ارزش‌های اصیل انقلاب و اسلام را ترویج کند تهیه کرده و به مسئولان ارائه دهیم و با پیگیری‌ها‌ی لازم در راه پیاده کردن آن در جامعه تلاش کنیم و از آنجا که امروز مسئولان دلسوزتر از گذشته به نظر می‌رسند چه بسا طرح شما با اصلاحاتی به صورت بهتر و کارآمدتر اجرا شود.
وی با تأکید بر ضرورت ایجاد حس مسئولیت گفت: باید با احساس مسئولیت در همه جهاتی که می‌توانیم، خدمت کنیم، به ویژه قشر معلم که می‌تواند تأثیر بسیار زیادی در جوانان و نوجوانان داشته باشد، باید با آگاهی کامل در راه تعلیم و تربیت آنها تلاش کنند و جوانان نیز با فطرت پاک خود از افراد صالح زودتر تأثیر می‌پذیرند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه ارتباط صمیمی با دانش آموزان کم‌هزینه‌ترین راه برای تربیت جوانان کشور است، ادامه داد: برای این كار اولین قدم آن است که معلمی را یک شغل به حساب نیاوریم، چرا که در غیر این صورت به آنچه وظیفه شغلی ماست بسنده می‌کنیم و فعالیت ما منحصر در رفتن به کلاس و حضور و غیاب می‌شود و تربیت دانش آموزان فراموش می‌گردد. بنابر این باید ارتباط با دانش‌آموزان را یک وظیفه مقدس الهی بدانیم و در این صورت اثرات آن را در زندگی مادی خودمان نیز مشاهده خواهیم کرد.
علامه مصباح یزدی با توصیه به افزایش اطلاعات و تزكیه گفت: باید خود را به مطالعه، خودسازی و محاسبه نفس مکلف بدانیم، چرا که کسی می‌تواند راهنمای دیگران باشد که خودش را ساخته باشد و این از جمله مسائلی است که نمی‌توان با بخشنامه و دستورالعمل حل کرد، بلکه باید به عنوان یک مسلمان خودسازی کرد.
آیت الله مصباح یزدی ادامه داد: هرچند وظیفه دولت اسلامی است که زمینه را برای ترویج ارزش‌های اسلامی فراهم کند، اما این بدین معنا نیست که ما وظیفه‌ای نداریم، بلکه اگر دولت اسلامی هم چنین اقدامی را انجام نداد یا نتوانست انجام دهد، ما باید با احساس مسئولیت این وظیفه را بر دوش بگیریم.
گفتنی است این مراسم 20 اردیبهشت ماه سال جاری در سالن تشریفات مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد.

آخرین محتوای سایت

کتاب صوتی «راهیان کوی دوست» منتشر شد
کتاب صوتی «راهیان کوی دوست» در پایگاه اطلاع‌رسانی آثار حضرت‌آیت‌الله مصباح یزدی ـ‌رضوان‌الله علیه‌ـ...
درس‌هایی سرنوشت‌ساز از ابعاد شخصیتی شهید مطهری‌‌رضوان‌‌الله‌‌علیه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِیمِ السَّلَامُ عَلَیكَ یا أَبَا صَالِحٍ الْمَهْدِی، أَحْسَنَ...
جدا کردن انسان‌ها از دین؛ بزرگترین خیانت به بشریت!
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم الْحَمْدُللهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلامُ...
نوجوانی؛ فرصتی بی‌نظیر جهت تقویت ارتباط با امام زمان‌عجل‌‌الله‌‌فرجه‌‌الشریف
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم الْحَمْدُ للهِ رَبِّ العَالَمِین وَصَلَّی اللهُ عَلَی...
آموزه‌هایی از سیره رفتاری و مبارزاتی شهد نواب صفوی
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم الْحَمْدُللهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلامُ...
امامت؛ ستون جاویدان هدایت بشریت
بسم الله الرحمن الرحیم الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّکِینَ بِوِلاَیَهِ...
روش‌ صحیح در طلب حاجت از اهل‌بیت‌صلوات‌‌الله‌‌علیهم‌‌اجمعین
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم الْحَمْدُللهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلامُ...
جلسه چهارم؛ آیات متشابه؛ ابزار فتنه‌‌انگیزان برای گمراهی امت اسلامی
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم الْحَمْدُللهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلامُ...