علامه مصباح: دست‌هایی در کار است که مظاهر فساد را به خصوص در شهر مقدس قم، ترویج کنند

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به توطئه‌های دشمنان برای ناامیدکردن مردم از نظام اسلامی و لزوم آگاه‌سازی و امیدبخشی و فراهم کردن زمینه نشاط اجتماعی، فعالیت‌های شهرداری قم در پارک‌های شهر را با ارزش دانست و افزود: در حال حاضر با چند برابر شدن توطئه‌های دشمنان، این فعالیت‌های شما نیز باید وسعت و عمق بیشتری بگیرد. مشهود است که دست‌هایی در کار است که مظاهر فساد را به‌خصوص در شهر مقدس قم، ترویج کنند؛ از این‌رو، چنین فعالیت‌هایی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی آثار حضرت آیت‌الله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در دیدار با شهردار قم و همراهان، اظهار داشت: برخی از مشکلات، در شهرداری‌ها وجود دارد که برای همه شهرداری‌های دنیا، مشترک است؛ یکی از آن مشکلات، کسب رضایت همه مردم است؛ چرا که کمتر نهادی مانند شهرداری وجود دارد که با طبقات مختلف مردم و فرهنگ‌های متعدد و نیازهای مختلف مردم سر و کار دارد و طبعا چنین نهادی، شانس اندکی برای تأمین رضایت همگان دارد و خواه ناخواه کسانی که خواسته‌شان برآورده نشود – به حق یا ناحق- گله‌مند خواهند شد.

علامه مصباح یزدی، با اشاره به این که در ایران نهاد شهرداری از بدو تأسیس، خوشنام نبوده است، افزود: از این‌رو علی‌رغم این که بعد از انقلاب تحولات بسیار مطلوبی  به وسیله شهرداری‌ها انجام شده است که حتی نمونه آن قبل انقلاب وجود نداشت و حتی خدمات آن را مردم کاملا مشاهده می‌کنند، باز هم برخی تصورات و نگاه‌های بدبیانه وجود دارد. از همین رو، برای اصلاح این نگاه و خوشبین کردن مردم به این نهاد خدمتگزار، باید کارهای فرهنگی صحیح صورت بگیرد.

وی با بیان این که تقریبا همه شهرداری‌ها در مقابل توقعات مردم و مراجعه کنندگان با کمبودهایی مواجه هستند، ادامه داد: با توجه به وسعت شهر و افزایش جمعیت، نیازها روز به روز افزایش می‌یابند و این خود، بخشی از مشکلات شهرداری‌هاست.

آیت‌الله مصباح با اشاره به دشوارتر شدن وظیفه شهرداری‌ها بعد از انقلاب و به خصوص سنگین‌تر بودن وظیفه شهرداری قم اظهار داشت: غیر از وظیفه عمران و آبادی شهرها که شهرداری برای آنها با کمبودهایی مواجه است، یکسری وظایف جدید نیز بعد از انقلاب به وجود آمده است و به خصوص در قم که مرکز انقلاب است، تکالیف سنگین‌تر است؛ این شهرداری به غیر از عمران و آبادی و آسایش مردم، وظیفه دینی نیز بر عهده دارد.

وی افزود: چه بسا کسی بگوید شهرداری چه ربطی به مسایل دینی دارد، وظیفه او، عمران و تأمین آسایش مردم است، اما حقیقت این است که بعد از انقلاب همه آن تکالیف قبلی در باب عمران و آسایش مردم وجود دارد؛ البته همراه با رعایت فرهنگ و ارزش‌های اسلامی و زمینه سازی برای رشد فرهنگ که سبب سنگین‌تر شدن وظیفه می‌شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به این که اگر کار فرهنگی لازم صورت بگیرد، شهرداری در بقیه اهداف نیز به نتیجه‌های بهتری می‌رسد و رضایت مردم نیز بدون صرف بودجه اضافه، بیشتر تأمین خواهد شد، ادامه داد: به عنوان نمونه این که قبل از ساخت بوستان، ی فضایی به عنوان نمازخانه یا مرکز فرهنگی، در نظر گرفته شود که تأمین هزینه آن نیز نسبت به دیگر هزینه‌ها، زیاد نیست. این کار از طرفی رضایت مردم را هم در پی دارد.

آیت‌الله مصباح با تأکید بر اصلاح اندیشه‌ها و مبانی دینی افراد، اظهار داشت: از طرف دیگر سعی شود با برنامه ریزی، سطح فرهنگ دینی کارمندان شهرداری نیز ارتقا یابد؛ البته برای این کار، نیاز به کارهای علمی و فنی عمیق نیست که هزینه زیادی داشته باشد، بلکه دوره‌های کوتاه مدت یا پراکنده در طول سال، می‌تواند مؤثر باشد؛ باید با مشورت با کسانی که در این زمینه فعالیت‌هایی داشته‌اند، آموزش‌هایی متناسب با سطح مخاطبین برنامه‌ریزی شود که البته هم نشاط‌آور و هم کاربردی باشد؛ یعنی کارمندان حس کنند این آگاهی‌ها، در زندگی فردی و احتماعی‌شان مؤثر بوده است. حتی برای تأمین هزینه این کارها می‌توان از خیّرین نیز استفاده کرد.

وی با بیان این که طرح و برنامه‌ریزی برای ارتقای فرهنگی کارمندان، اگر حساب شده و با برنامه‌ریزی دقیق باشد، افزون بر کارمندان موجب توحل شهر نیز می‌شود، ادامه داد: این مسئله دور از ذهن نیست؛ به عنوان نمونه دو دانشجوی یکی از شهرهای کشور در طرح ولایت شرکت کردند و بعد از بازگشت به شهرشان، در تمام شهر تأثیرات مثبتی گذاشتند.

آیت‌الله مصباح با اشاره به این‌که نباید توقع داشت که همه کارها یک شبه صورت بگیرد، بلکه باید به تدریج انجام گیرد، افزود: نمی‌توان همه امور را یکجا که سبب سختی و ایجاد مشکلات شود، انجام داد؛ بلکه باید کارها به تدریج انجام شود و به مرور وسعت و عمق بیشتری یابد.

آیت‌الله مصباح خاطر نشان کرد: لذت بخش‌ترین کارها، کاری است که هم خداوند از آن راضی باشد و هم مردم نسبت به آن خوشبین و خوشحال باشند.

وی با اشاره به توطئه‌های دشمنان برای ناامیدکردن مردم از نظام اسلامی و لزوم آگاه‌سازی و امیدبخشی و فراهم کردن زمینه نشاط اجتماعی، فعالیت‌های شهرداری قم در پارک‌های شهر را با ارزش دانست و افزود: در حال حاضر با چند برابر شدن توطئه‌های دشمنان، این فعالیت‌های شما نیز باید وسعت و عمق بیشتری بگیرد. مشهود است که دست‌هایی در کار است که مظاهر فساد را به‌خصوص در شهر مقدس قم، ترویج کنند؛ از این‌رو، چنین فعالیت‌هایی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم با اشاره به اهمیت توسل و توجه به اهل‌بیت‌علیهم‌السلام و به‌خصوص حضرت معصومه‌سلام‌الله‌علیها در قم اظهار داشت: اگر توسل و ارتباط قلبی خود را با ایشان حفظ کنیم، قطعا برکات کار بیشتر خواهد شد و البته عنایت هم داشته باشیم که این توجه در همه پرسنل و کارمندان ترویج شود.

گفتنی است شهردار قم و همراهان، 21 خردادماه سالجاری با علامه مصباح یزدی دیدار کردند.

انتهای پیام/

آخرین محتوای سایت

تحصیلات دینی خواهران؛ ضرورت‌ها و موانع
بسم الله الرّحمن الرّحیم الحمد لله ربّ العالمین و صلّی الله علی سیّدنا محمّد وآله الطّاهرین...
القرآن الكريم دواء أصعب الأمراض
بسم الله الرحمن الرحيم الحمد لله ربّ العالمين وصلّى الله على سيّدنا محمّد وآله الطاهرين. اللهُمّ...
کتاب صوتی «بدرود بهار» منتشر شد.
در واپسین روزهای ماه مبارک رمضان، کتاب صوتی «بدرود بهار» در پایگاه اطلاع‌رسانی آثار حضرت‌آیت‌الله...