علامه مصباح یزدی: خدمت دینی، بالاترین خدمات و دارای اثری ابدی است

عضو خبرگان رهبری، با اشاره به این که گاه انسان واسطه در رساندن نعمت‌های الهی به دیگران می‌شود که اثر آن ابدی است اظهار داشت: خدمتی که برای دین انسان و معرفت و رسیدن انسان به قرب الهی انجام شود، از همین سنخ است؛ چنین خدماتی نه از پزشک و رزمنده، بلکه از علماء دین و مبلغین متوقع است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آثار حضرت آیت الله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در همایش «رسالت مطهر» با اشاره به این که یکی از بزرگ‌ترین نعمت‌های الهی که کمتر به آن توجه می‌شود، این است که کسانی را واسطه نعمت برای دیگران قرار می‌دهد، خاطر نشان کرد: گاه انسان واسطه نعمت‌های مادی، روانی یا معنوی برای دیگران می‌شود که خود این واسطه شدن نیز نعمتی الهی است که جای شکر دارد.

آیت الله محمد تقی مصباح یزدی، با اشاره به این که کمک کردن به نیازمندان، گرفتن حق مظلوم از ظالم، جلوگیری از ریختن آبروی یک مؤمن و نجات جان یک انسان از جمله این نعمت هاست ادامه داد: هر چند خدمت کردن به خلق و واسطه بودن برای رساندن فیض الهی به دیگران، نعمتی بزرگ است؛ اما دارای مراتب و درجاتی است؛ و امور مذکور هر چند بسیار ثواب دارند و اجر آن‌ها می‌تواند ابدی باشد، اما نهایت اثرشان در همین دنیاست؛ مثلا کسی که جان دیگری را نجات می‌دهد، در نهایت سبب حیات بیشتر وی در این دنیا شده است.

وی با اشاره به این که گاه انسان واسطه در رساندن نعمت‌هایی الهی به دیگران می‌شود که اثر آن ابدی است اظهار داشت: خدمتی که برای دین، معرفت و رسیدن انسان به قرب الهی انجام شود، از این سنخ است؛ و چنین خدماتی نه از پزشک و رزمنده، بلکه از علماء دین و مبلغین متوقع است. لذا هر چند اجر عمل پزشک و رزمنده برای دفاع از اسلام، می‌تواند دارای اجر اخروی باشد، اما اثر آن ابدی نیست.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم با اشاره به روایتی اظهار داشت: از این روست که در روایات، نوشته‌های علما که مردم از آن بهره می‌برند، از خون شهدا بالاتر شمرده شده است؛ این در حالی است که شهادت در اسلام، دارای بالاترین ثواب هاست؛ این مسئله از آن جهت است که شهید با دفاع از اسلام سبب حفظ جان و مال مسلمانان می‌شود و در واقع از مرز‌های بلاد اسلامی محافظت می‌کند، درحالی كه عالم دین با محافظت از مرز‌های اعتقادی سبب هدایت مردم می‌شود. از این رو، با آن كه اجر شهید نامتناهی است، اما اثر کار عالم ابدی و بیش از اثر کار شهید است.

وی با اشاره به این که گاه اثراتی که بر عمل مترتب می‌شود، بیش از ارزش خود عمل است، ادامه داد: از این رو خدماتی که آثارشان نامحدود باشند، قابل مقایسه با سایر خدمات نیستند و این خدمات فقط از عهده عالم و مبلغ دین بر می‌آید؛ كه البته اجر داشتن چنین عملی، دارای شرط است و آن انجام کار برای رضای خدواند متعال است.

علامه مصباح یزدی خطاب به کسانی که قصد ملبس شدن در این همایش را داشتند، گفت: تلبس به لباس روحانیت، بسیار مقدس و امر مبارکی است؛ به این شرط که فعالیت و تبلیغ و تهذیب برای خدا باشد؛ در غیر این صورت اجری نخواهد داشت و حتی گاه عقاب هم دارد!

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با اشاره به روایتی معتبر از اصول کافی اظهار داشت: اگر کسب علم دین، برای فخرفروشی به دیگران یا برای پیروزی در مناظره‌ها و جدل‌ها و یا برای جلب توجه مردم باشد، نه تنها ثوابی نخواهد داشت، بلکه جایگاه چنین فردی در آتش خواهد بود؛ یعنی همان کاری که اگر برای رضای خدا بود، کاری شبیه به کار انبیا بود، بدون اخلاص نه تنها اثری ندارد بلکه سرنوشتی دردناک خواهد داشت.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم در پایان با تأکید مجدد بر خالص کردن نیات اظهار داشت: باید در درس خواندن، صحبت کردن، موضع سیاسی گرفتن و دفاع از هم گروهی و هم حزبی مراقب نیت‌ها بود؛ و چه قدر ضرربار است که انسان سال‌ها زحمت کشیده و درس بخواند و سپس از آن، برای آباد کردن دنیای دیگران هزینه کرده و آخرت خود را خراب کند.

گفتنی است در پایان این مراسم تعدادی از طلاب به دست علامه مصباح یزدی، به لباس مقدس روحانیت ملبس شدند.

همایش رسالت مطهر هفدهم اردیبهشت ماه در سالن همایش مدرسه علمیه معصومیه برگزار شد.

برای دریافت صوت این جلسه اینجا را کلیک کنید!

آخرین محتوای سایت

جدا کردن انسان‌ها از دین؛ بزرگترین خیانت به بشریت!
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم الْحَمْدُللهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلامُ...
نوجوانی؛ فرصتی بی‌نظیر جهت تقویت ارتباط با امام زمان‌عجل‌‌الله‌‌فرجه‌‌الشریف
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم الْحَمْدُ للهِ رَبِّ العَالَمِین وَصَلَّی اللهُ عَلَی...
آموزه‌هایی از سیره رفتاری و مبارزاتی شهد نواب صفوی
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم الْحَمْدُللهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلامُ...
امامت؛ ستون جاویدان هدایت بشریت
بسم الله الرحمن الرحیم الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی جَعَلَنَا مِنَ الْمُتَمَسِّکِینَ بِوِلاَیَهِ...
روش‌ صحیح در طلب حاجت از اهل‌بیت‌صلوات‌‌الله‌‌علیهم‌‌اجمعین
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم الْحَمْدُللهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلامُ...
جلسه چهارم؛ آیات متشابه؛ ابزار فتنه‌‌انگیزان برای گمراهی امت اسلامی
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم الْحَمْدُللهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلامُ...
جلسه ششم؛ بررسی اهداف پنهان در طرح شبهه تعدد قرائت‌ها
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم الْحَمْدُللهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلامُ...
جلسه سوم؛ چرایی وجود آیات متشابه در قرآن
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم الْحَمْدُللهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلامُ...