به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آثار حضرت آیت الله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در آیین افتتاحیه سال تحصیلی جدید مدرسه علمیه معصومیه، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره جان باختگان در فاجعه منا، از خداوند متعال، سلامتی مجروحین و مغفرت جان باختگان را مسئلت نموده و اظهار داشت: امید است این حادثه تلخ، مقدمهای برای سقوط دولت ظلم باشد.
آیت الله محمد تقی مصباح یزدی هم چنین ضمن تبریک میلاد امام هادی (ع) و عید بزرگ غدیر، به سال تحصیلی جدید اشاره کرد و گفت: شروع سال تحصیلی جدید به معنای این است که خداوند متعال، عمر دوبارهای به ما بخشیده است که باید شکرگزار این نعمت بزرگ باشیم. توجه به اینکه بسیاری از مردم آرزوی حضور در قم و زیارت و حضور در مراکز دینی را دارند، سبب میشود تا بیشتر این نعمت را شناخته و قدردان باشیم.
وی با ذکر نمونههایی، اظهار داشت: امروز مردم جهان، تشنه اسلام هستند و حتی بسیاری از آنها، فقط نامی از اسلام شنیده و عاشق آن شدهاند و شما به عنوان یک جوان مسلمان انقلابی در این زمینه وظیفه دارید.
عضو خبرگان رهبری ادامه داد: اینکه در زمانی زندگی میکنیم که نظام اسلامی تشکیل شده و در رأس آن، ولیفقیه عادل قرار دارد، جای بسی شکر دارد؛ زندگی کردن در شهر عشّ آل محمد، نعمت مضاعف دیگری است که بر شما ارزانی شده است؛ البته سنت خداوند این است که به هر کس نعمت بیشتری داده شود، تکلیف بیشتری نیز خواهد داشت؛ لذا اگر خداوند نعمتی به شما داده که به بسیاری از مردم جهان نداده است، تکلیفی را که بر عهده شما نهاده، سنگین تر از تکلیف دیگران است. پس حضور شما در بهترین زمانها و مکانها، سبب شده که تکلیف شما نیز سنگین تر باشد.
وی با اشاره به اینکه روز حساب، یوم الحسره نامیده شده، اظهار داشت: لذا نیرویمان را باید در راهی صرف کنیم که در نهایت، پشیمان نشویم و حسرت نخوریم.
استاد تفسیر قرآن کریم با اشاره به آیاتی از قرآن کریم، ریشه همه فسادها و شقاوتها را غفلت دانست؛ غفلت از اینکه از کجا آمدهایم، چرا آمدهایم، به کجا آمدهایم و به کجا خواهیم رفت، و افزود: خداوند متعال در قرآن کریم، افراد غافل را بدتر از چارپایان میداند.
وی ادامه داد: اگر میخواهیم سال تحصیلی جدید، سالی مبارک باشد و در آخر سال، پشیمان نباشیم، مناسب است که در همین ابتدا، ساعاتی را در این باره تفکر کنیم که چرا آمدهایم و به کجا قرار است برویم. البته صرف دانستن کافی نیست؛ شاید همه ما جواب برای چنین سئوالاتی داشته باشیم و حتی بتوانیم درباره آن سخنرانی کنیم، اما مهم این است که تا چه اندازه به آن باور داشته و در تنظیم برنامههایمان و هنگام عمل، آن را لحاظ میکنیم.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم با اشاره به آیهای از قرآن کریم اظهار داشت: هدف از خلقت انسان، رسیدن به قرب خدا، قرار گرفتن در جوار رحمتش و به عبارت ساده تر، همسایگی با خداست؛ این همان مقامی است که اگر انسان به آن برسد، خلیفه و جانشین خدا خواهد شد؛ با تفکر در معنای خلیفه، میتوان تصور کرد که انسان تا چه میزان میتواند رشد کند.
عضو خبرگان رهبری با اشاره به تعبیر حضرت علی (ع) در روایتی از ایشان، اظهار داشت: حضرت امیر (ع) تصریح میکنند که عدهای از مردم مانند چارپایی هستند که تمام همّ وغمّشان، علف و سیری شکمشان است.
وی با بیان اینکه به اعتقاد ما، قرآن، تنها راه سعادت انسان است، ادامه داد: البته قرآن، عمیق است و باید برای فهم آن به اهل بیت (ع) رجوع کرد و از این رو، همواره قرآن و عترت توأم هستند و امام راحل (ره) نیز در اوایل وصیتنامهشان خدا را شکر میکنند که از اهل قرآن و عترت قرار داده شدهاند.
آیت الله مصباح ادامه داد: قرآن و عترت را باید به عنوان محور و شاهراه اصلی تلقی کرده و همه مسائل را در شعاع این محور و هدف ترسیم کنیم تا دچار سرگردانی و حیرت نشویم.
وی با اشاره به اینکه صرف قرائت قرآن برای هدایت و رسیدن به سعادت کافی نیست، ادامه داد: هر چند قرائت قرآن لازم است، اما کافی نیست، بلکه باید بفهمیم روح قرآن چیست و چگونه راه را برای ما نشان میدهد.
این مفسر قرآن کریم با اشاره به اینکه مهم ترین رکن قرآن کریم این است که به انسان بفهماند که این زندگی اصالت ندارد، بلکه مقدمه برای جهان دیگری است، ادامه داد: قرآن دائما در آیات متعدد بر زندگی حقیقی در آخرت تأکید میکند و حتی فسادهای بزرگ عالم را ناشی از نسیان آخرت میشمارد.
آیت الله مصباح با بیان اینکه همه مشکلات و فسادهای عالم به خاطر فراموشی آخرت است، ادامه داد: از گناههای شخصی گرفته تا کشتار مردم بی گناه که امروز در کشورها به دست مستکبران و عوامل آنها در منطقه صورت میگیرد، همه به خاطر فراموشی معاد است.
گفتنی است مراسم افتتاحیه سال تحصیلی 95-94 مدرسه علمیه معصومیه، هفتم مهرماه سال جاری در سالن همایشهای این مدرسه برگزار شد.