علامه مصباح یزدی: مقام معظم رهبری، نسخه بدل امام (ره) و مؤید به تأییدات الهی هستند

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به این‌که باید اصل انقلاب، قانون اساسی و ولایت‌فقیه را چارچوب و معیار داوری قرار دهیم ادامه داد: نسبت به دیگران نیز تا خیانتشان ثابت نشده، نباید آن‌ها را متهم کنیم؛ این‌که کسی را تنها به خاطر یک اشتباه، خائن بنامیم، امری ضرر بار است و فرد را به مقابله و جبهه گیری وا می‌دارد؛ در وهله اول باید از خدمات چنین افرادی قدردانی شود و اگر هم عیبی هست مؤدبانه، به قصد اصلاح و آن هم از راه صحیح و معقول که ایجاد دشمنی نکند، به وی تذکر داده شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آثار حضرت آیت الله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در دیدار با جمعی از مدیران ستادی ناجا، با اشاره به نعمت‌های فراوان خداوند متعال، اظهار داشت: نعمت‌های خداوند بر انسان‌ها به قدری است که حتی انسان نمی تواند آن‌ها را بشمارد؛ اما باید توجه داشت که خداوند متعال در قرآن کریم با تأکید زیادی یک قاعده را بیان کرده است: شکر نعمت‌های الهی سبب بهره مندی بیشتر از نعمات الهی می‌شود، و کفران نعمت، عذاب الهی را در پی خواهد داشت.

حضرت آیت الله محمد تقی مصباح یزدی ادامه داد: کمتر نعمتی را می‌توان پیدا کرد که به اندازه پیروزی نظام اسلامی و برقراری نظام اسلامی ارزش داشه باشد. در واقع بعد از وجود پیامبر (ص) و اهل بیت (ع)، نعمتی به عظمت نعمت انقلاب اسلامی وجود ندارد، اما متأسفانه ما آن گونه که باید قدر نعمت را نمی دانیم.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه با اشاره به برخی نشانه‌های نشناختن نعمت انقلاب اسلامی اظهارداشت: یکی از مواردی که نشان می‌دهد، هنوز قدر این نعمت عظیم را ندانسته ایم، نگاه یک جانبه به نیمه خالی لیوان است؛ انتقاد از عملکرد نامناسب مسئولین و کمبودها اشکال ندارد، اما ابتدا باید به برکت‌های انقلاب اسلامی توجه کرد و قدر آن را دانست، و سپس عیب‌ها را نیز برای برطرف شدن بازگو کرد و مورد توجه قرار داد؛ نه این‌که تنها به دنبال عیب جوئی و بیان مشکلات بود.

وی با بیان این استفاده از نعمت‌های خداوند در مسیر مورد رضای الهی، نیاز به شناخت و فهم دارد اظهار داشت: یادمان باشد که خلقت انسان توأم با سختی هاست؛ لذا در وهله اول باید نگاهمان را به عالم و تدبیرهای خدا تصحیح کنیم و همواره دنبال خرده گیری نباشیم، بلکه خوبی‌ها را ببینیم و بیان عیب‌ها نیز برای کمک به رفع آنها باشد و در وهله بعد نیز نعمت‌ها را در راهی مصرف کنیم که که رضای الهی در آن باشد تا هم نعمت افزوده شود و هم پاداش اخروی شامل حالمان گردد.

علامه مصباح یزدی با بیان این‌که حتی در انجام وظیفه درمقابل این نعمت‌ها نیز باید از نعمت‌های الهی استفاده کرد، ادامه داد: مهم ترین مسئله این است که چگونه از نعمت‌های الهی استفاده کنیم؛ کسی که ما را آفریده دستورالعملی هم برای ما فرستاده است؛ هم چنان که برای مداوای بیماری، باید دارو را همانگونه که پزشک گفته مصرف کنیم تا بهبودی حاصل شود، خداوند متعال نیز برای سعادت ابدی ما دستوراتی داده است که باید حد و اندازه و نحوه انجام آن را بدانیم و در واقع همین معنای دین است؛ چرا که دین شیوه استفاده از نعمت‌های الهی را برای ما مشخص می‌کند ، و بدون عمل به دین، توقع رسیدن به سعادت ابدی وجود ندارد.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با بیان این‌که دین اختصاص به برخی افراد ندارد، بلکه برای همه است، ادامه داد: طبیعی است که هیچ کس نمی تواند در همه رشته‌های علوم دینی، در حد اعلی تخصص پیدا کند؛ لذا یک حداقلی برای شناخت دین وجود دارد که همه باید آن را یاد بگیرند، و البته هر کس به دنبال پیشرفت بیشتر است باید فهم بیشتری نیز پیدا کند؛ هر انسانی باید سعی کند تا هر روز بر شناخت خود از دین بیفزاید؛ از احکام افردی و سبک زندگی اسلامی گرفته تا احکام اجتماعی مانند شرکت در انتخابات و ملاکهای انتخاب اصلح.

وی با اشاره به نعمت عظیم انقلاب اسلامی افزود: خداوند متعال افرادی را به عنوان نعمت به ما داده است که تاریخ نشان داده در طول عمرشان، کمتر اشتباه کرده اند. نمونه آن، امام خمینی (ره) بود که وقتی حکومت نظامی اعلام شده بود، و سیاسیون و حتی علما مخالف با آمدن مردم به خیابان‌ها بودند، فرمودند که مردم به خیابان‌ها بریزند و دیدیم که نظر ایشان درست بوده است.

علامه مصباح ضمن تجلیل از درایت و مدیریت رهبر معظم انقلاب، این سؤال را مطرح کرد که به‌راستی، در طول سال‌های رهبری و زعامت ایشان، چند نمونه را می‌توان با دلیل و منطق اثبات کرد که ایشان اشتباه کرده باشد؟ و ادامه داد: بحمدالله بعد از امام (ره)، خداوند نسخه بدل ایشان را بر جای ایشان نشاند، و قطعا این امر ازتأییدات الهی است؛ لذا علاوه بر وظیفه شرعی برای تبعیت از ولایت‌فقیه، تجربه هم نشان داده که نظرات ایشان، راهگشا و صحیح است،‌ و عمل به دستورات ایشان نویدبخش پیروزی و سعادت امت اسلامی است.

آیت الله مصباح یزدی با اشاره به این‌که باید یک برنامه مطالعاتی ولو ده دقیقه در روز برای افزایش شناختمان نسبت به دین داشته باشیم، ادامه داد: در مسائل پیچیده تر که امر دشوار تر است و باید تصمیم جزئی تری اتخاذ شود نیز باید با کسانی که بهتر از ما می‌دانند و بصیرت بیشتری دارند، مشورت و بحث کنیم تا شناخت خود را بیشتر کنیم.

وی با نابه‌جا دانستن این توقع که هیچ اختلاف نظری بین افراد وجود نداشته باشد، ادامه داد: اختلافات دو دسته هستند؛ یکی اختلافاتی که ناشی از اشتباهاتی است که هر کسی ممکن است مرتکب شود، لذا اگر با چنین افرادی اختلاف نظر داشتیم، نباید آنها را متهم کنیم، بلکه باید سعی کنیم اشتباهات یکدیگر را با بحث، مشاوره و مذاکره تذکر دهیم، و از نظرات یکدیگر استفاده کنیم تا اختلافات کمتر شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به این‌که باید اصل انقلاب، قانون اساسی و ولایت‌فقیه را چارچوب و معیار داوری قرار دهیم ادامه داد: نسبت به دیگران نیز تا خیانتشان ثابت نشده، نباید آن‌ها را متهم کنیم؛ این‌که کسی را تنها به خاطر یک اشتباه، خائن بنامیم، امری ضرر بار است و فرد را به مقابله و جبهه گیری وا می‌دارد؛ در وهله اول باید از خدمات چنین افرادی قدردانی شود و اگر هم عیبی هست مؤدبانه، به قصد اصلاح و آن هم از راه صحیح و معقول که ایجاد دشمنی نکند، به وی تذکر داده شود.

آیت الله مصباح ادامه داد: دسته دوم اختلافاتی است که از روی غرض و دشمنی و برای خیانت است، مانند منافقین که خیانتشان ثابت شده است، که درمورد این گروه باید سخت گیر بود،‌ زیرا ترور هزاران نفر از مردم بی گناه و افتادن در دامن صدام و آمریکا و بعد هم عربستان سعودی، ثابت کرده که آن‌ها خائن هستند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پایان سخنانش با تأکید بر لزوم توسل به اولیای خدا به ویژه حضرت صاحب الامر (عج) اظهار داشت: حتی امام (ره) با آن عظمت و علم و فراست خدادادی اش، تمام اعتمادش به خدا بود و اهل توسل به اهل بیت (ع) بود، تا از الهامات و عنایات آن‌ها بهره مند شود.

گفتنی است دیدار جمعی از مدیران ستادی ناجا با علامه مصباح یزدی بیست و هشتم تیرماه سال جاری در تالار مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار شد.

 

آخرین محتوای سایت

تحصیلات دینی خواهران؛ ضرورت‌ها و موانع
بسم الله الرّحمن الرّحیم الحمد لله ربّ العالمین و صلّی الله علی سیّدنا محمّد وآله الطّاهرین...
القرآن الكريم دواء أصعب الأمراض
بسم الله الرحمن الرحيم الحمد لله ربّ العالمين وصلّى الله على سيّدنا محمّد وآله الطاهرين. اللهُمّ...
کتاب صوتی «بدرود بهار» منتشر شد.
در واپسین روزهای ماه مبارک رمضان، کتاب صوتی «بدرود بهار» در پایگاه اطلاع‌رسانی آثار حضرت‌آیت‌الله...