علامه مصباح یزدی: پیروزی‌ها در منطقه، ما را از تضرع به درگاه خدا باز ندارد!

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار داشت: تصور بنده این است که در اوایل مبارزات علیه رژیم ستمشاهی در ایران، حالت تضرع در مؤمنان بیشتر بود؛ به نظر می‌رسد این نوع تضرعات، یکی از کمبودهای امروز جامعه ماست و متأسفانه به این مسائل کمتر از مسائل مادی و ظاهری اهمیت داده می شود

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی آثار حضرت آیت‌الله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در دیدار با شیخ نعیم قاسم، قائم مقام دبیرکل حزب الله لبنان و هیئت همراه اظهار داشت: حوادثی که در دهه‌های اخیر در منطقه اتفاق افتاده است، در تاریخ کم‌نظیر است و می‌توان آن‌ها را به برخی حوادث صدر اسلام تشبیه کرد.

آیت‌الله مصباح یزدی با اشاره به شرایط سخت مسلمانان در جنگ بدر افزود: شرایط مسلمانان در جنگ بدر به قدری سخت و دشوار بود و مسلمانان در ضعف قرار داشتند که خدا از آن‌ها به «اذله» تعبیر می کند.

وی با بیان این‌که تصور من این است که خداوند متعال در این چند دهه اخیر، به صورت کم‌نظیری باب رحمتش را بر مسلمانان و به خصوص شیعیان باز کرده است، ادامه داد: حتی ما از توجیه عادی و علمی برای بسیاری از پدیده‌ها در کشور خودمان عاجزیم؛ این میل و رغبتی که نوجوانان در آغاز تکلیف و حتی قبل از تکلیف برای حضور در جبهه و جهاد برای دفاع از ارزش های اسلامی از خود نشان دادند، با هیچ منطق علمی قابل توجیه نیست.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: پیشرفت‌های علمی، صنعتی، سیاسی و نظایر آن‌که بعد از انقلاب در ایران اتفاق افتاد، به هیچ وجه قابل مقایسه با شرایط قبل از آن نیست. تا آن‌جا که بنده اطلاع دارم، هیچ سیاستمداری در دنیا این پیشرفت‌ها را حتی به صورت احتمال پیش‌بینی نمی‌کرد ولی الحمدلله این لطف‌های الهی روزبه‌روز بیشتر می‌شود و امروز آثارش را در خارج از منطقه نیز می‌بینیم.

این مفسر قرآن کریم با اشاره به ضعف مسلمانان در جنگ بدر و تضرع پیامبرصلی‌الله‌علیه‌وآله به درگاه خداوند برای یاری مسلمانان اظهار داشت:  طبق روایات شخص پیامبر اکرم دست به دعا برداشت و از خداوند خواست تا نصرتش را نازل کند؛ تا جایی که بنده از سیره پیامبرصلی‌الله‌علیه‌وآله اطلاع دارم، حالت تضرع ایشان در شب جنگ بدر، بی‌سابقه بوده است.

وی افزود: با نگاهی به آیات معلوم می شود که این تضرعات در پیروزی اسلام مؤثر بوده است؛ در این زمان نیز علاوه بر شکر نعمت نصرت و پیروزی مسلمانان در ایران، لبنان و یمن، وظیفه دیگری نیز داریم؛ آن وظیفه این است که بر تضرعاتمان بیفزاییم.

آیت‌الله مصباح ادامه داد: تصور بنده این است که در اوایل مبارزات علیه رژیم ستمشاهی در ایران، حالت تضرع در مؤمنان بیشتر بود، ولی به نظر می‌رسد که این نوع تضرعات، یکی از کمبودهای امروز جامعه ماست و متأسفانه به این مسائل کمتر از مسائل مادی و ظاهری اهمیت داده می شود.

وی با بیان این‌که این سخن بدان معنا نیست که از نعمت‌های مادی و علمی و تکنولوژی غافل شده و از آن‌ها استفاده نکنیم، ادامه داد: مسئله این است که توجه به نعمت‌های مادی، ما را از توسلات، تضرعات و نذر و نیاز بازندارد. باید سعی کنیم هر دو بعد را تقویت کنیم تا در سایه آن پیروزی‌های بهتر و کامل‌تر و سریع‌تری نصیب مسلمانان شود. غفلت از این امر مهم از هیچ مؤمنی قابل قبول نیست، اما غفلت از این مسئله درباره روحانیان قبیح‌تر است؛ از این‌رو باید ابتدا خودمان به این مسئله بیشتر اهمیت دهیم و سپس توجه دیگران را نیز به این مسئله جلب کنیم.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم با اشاره به نعمت وجود مقام معظم رهبری اظهار داشت: در طول تاریخ، کمتر شاهد چنین نعمتی بوده‌ایم؛ ایشان علاوه بر این که از لحاظ علمی، سیاسی، بصیرت اجتماعی و هوش و فراست خدادادی امتیاز چشمگیری دارند که دوست و دشمن به آن اعتراف دارند، امتیاز دیگری هم دارند که بسیاری از افراد، از آن غافلند و آن روح بندگی و خضوع ایشان در مقابل خداوند و اعتماد به کمک های الهی و آثار توسلات است.

وی افزود: من بارها شنیده‌ام که ایشان گاهی تحت فشارهای شدیدی واقع می‌شوند که کنترل آن برای افراد عادی بسیار مشکل است و گاهی نیمه شبی از تهران به جمکران آمده و مشغول دعا، توسل، گریه و زاری و سجده‌های طولانی می‌شوند و با نشاط خاص حاصل از این تضرعات، به تهران برگشته و مشغول انجام وظیفه می‌شوند.

آیت‌الله مصباح با اشاره به ویژگی‌های سید حسن نصرالله اظهار داشت: در مرتبه بعد از رهبری نیز کمتر کسی را مانند جناب سید حسن نصرالله با این متانت، شجاعت و صفات ممتاز می‌توان یافت؛ ایشان نعمتی بزرگ در لبنان است. باید خدا را به خاطر وجود چنین نعمت‌هایی شکرگزار باشیم و برای سلامتی ایشان، دعا کنیم؛ خداوند وعده داده است که در صورت شکر نعمت‌ها، آن‌ها را می‌افزاید.

گفتنی است دیدار علامه مصباح با شیخ نعیم قاسم قائم مقام دبیرکل حزب الله لبنان و هیئت همراه هفتم آذرماه سال جاری در مؤسسه امام خمینی (ره) صورت گرفت.

آخرین محتوای سایت

کتاب صوتی «صمیمانه با جوانان» منتشر شد.
کتاب صوتی «صمیمانه با جوانان» در پایگاه اطلاع‌رسانی آثار حضرت‌آیت‌الله مصباح یزدی ـ‌رضوان‌الله علیه...
گوشه‌ای از عظمت معصومان علیهم‌السلام و اولیای ایشان
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم الْحَمْدُللهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلاَه وَالسَّلامُ...
موقعیت ممتاز تاریخی و مسئولیت ما در شکل‌دهی سرنوشت جامعه اسلامی
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم الْحَمْدُللهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلامُ...
جهاد فرهنگی؛ مهم‌ترین مصداق امر به معروف و نهی از منکر
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم الْحَمْدُللهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلامُ...
راه دستیابی به حقیقت ایمان
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم الْحَمْدُللهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلامُ...
سنت‌های إلهی در یاری مؤمنان و شرایط آنها
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم الْحَمْدُللهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلامُ...
راز موفقیت شهید مطهری‌رضوان‌‌الله‌‌علیه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم الْحَمْدُللهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلامُ...

بعض الأسئلة

كیف یمكن الحصول على ملكة التقوى و ما هی السبل العملیة للحصول علیها؟
اقرأ أكثر...
لا زال بعض المؤمنین یرى فی الأخباریة منهجاً فكریاً أصیلاً ومغایراً عن المنهجیة الأُصولیة، ویقول: «إنه لا یمتلك القناعة والحجة التامة بینه وبین الله عزّوجلّ فی سلامة وحجیة الاستنباط الأُصولی». ویفند رأی أحد الفقهاء العظام: «الأُصولیة المعاصرة أُصولیة نظریة فقط، ولكنها عملیاً...
اقرأ أكثر...
بعد سیاحة ممتعة فی رحاب رسائل بعض علمائنا الأعلام المتعلقة بتاثیر الزمان والمكان على الأحكام الشرعیة... اتسائل هل یسمى هذا التاثیر المطروح تاثیرا حقیقیا على الاحكام ام انه كنائی؟ واذا كان كنائیانخلص بذلك الى نتیجة واضحة هی أن ما كان كنائیا وعلى سبیل المجاز فهو لیس بحقیقی.. فما أطلق علیه تأثیر هو فی...
اقرأ أكثر...
السلام علیكم ورحمة الله وبركاته ما رأی سماحتكم بوجوب تقلید الأعلم ؟ وماالدلیل ؟ الرجاء التوضیح بشیء من التفصیل ﻋلاء حسن الجامعة العالمیة للعلوم الإسلامیة
اقرأ أكثر...
سماحة آیة الله مصباح الیزدی دام ظله الوارف السلام علیكم ورحمة الله وبركاته . السؤال: البعض یدعو إلی ترك ممارسة التطبیر بصورة علنیة أمام مرأی العالم لا لأنهم یعارضون حكم الفقیه ولكن من باب أن التطبیر لا یصلح أن یكون وسیلة دعویة إلی الإمام الحسین وإلی مذهب الحق . لذلك ینبغی علی من یمارس التطبیر...
اقرأ أكثر...
هل یقول سماحتكم دام ظلكم بإجتهاد السید علی الخامنئی دام ظله ؟
اقرأ أكثر...